28 may 2019, 10:25 Moldovan Diaspora views 13394
Ultimul anunț privind munca moldovenilor în Italia
28 may 2019, 10:25 Moldovan Diaspora views 13394

Ultimul anunț privind munca moldovenilor în Italia

Serviciul social Servizio Sociale Associato, în colaborare cu Cooperativa Libra, Filcams Cgil, Ebincolf (organism național bilateral din sectorul muncii casnice) organizează cursuri gratuite pentru persoanele care vor să lucreze ca îngrijitoare, menajere şi asistente personale - sectorul în care activează cei mai mulţi moldoveni cu cetăţenie română.

Pentru a participa la aceste cursuri, trebuie să susţineţi un test care să evalueze gradul de înțelegere a limbii italiene, iar termen-limită pentru înscriere este de 31 mai 2019, potrivit avvenire.it.

Cursul este organizat de Serviciul social Servizio Sociale Associato, al primăriei din Ravenna, Cervia și Russi, în colaborare cu Cooperativa Libra, Filcams Cgil, Ebincolf, şi începe pe data de 11 iunie, constă în 13 întîlniri, totalizând 64 de ore, iar participarea este obligatorie. Lecțiile se vor desfăşura în centrul de formare al primăriei oraşului Ravenna.

Subiectele care vor fi discutate se referă la gospodăria familială, îngrijirea animalelor de companie, gătitul sănătos pentru întreaga familie şi pentru cei în vîrstă, igiena personală și îmbrăcămintea membrilor familiei, relațiile cu familia, administrarea de medicamente, boli și afecţiuni ale persoanelor în vîrstă, dizabilități și metode de comunicare cu persoanele cu handicap, activități de recreere pentru persoanele în vîrstă, gestionarea situațiilor de urgență, rețeaua serviciilor locale și contractele de muncă.

La sfîrșitul cursului, va avea loc un test pentru verificarea cunoștințelor dobîndite și se va elibera certificatul Filcams și certificatul profesional Ebincolf. Acesta din urmă se va elibera numai dacă aveți experiență de lucru ca asistent de familie, experienţă dovedită cu documente şi care trebuie să fie de cel puțin 12 luni acumulate în ultimele 36 de luni.

Pentru informaţii și înscriere la testul de selecție, puteţi merge la adresa via D’Azeglio, nr. 2, etaj 2, Ravenna, de luni pînă vineri, orele 9-13 și joi între orele 14 şi 17, sau puteţi suna la numerele de telefon 0544 485317-482789; e-mail: nonautosufficienza@comune.ra.it.

 

Source: sputnik.md

Keywords:

diaspora , Anunţ , Italia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1589
Populația:
1306 locuitori

Frasin este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frasin, Caraiman și Codrenii Noi. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dondușeni și la 209 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1306 locuitori. Satul Frasin a fost menționat documentar în anul 1589.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.