02 december 2017, 13:00 Moldovan Diaspora views 7705
Diplomele moldoveneşti vor fi recunoscute în Spania
02 december 2017, 13:00 Moldovan Diaspora views 7705

Diplomele moldoveneşti vor fi recunoscute în Spania

Comisia parlamentară pentru politică externă şi integrare europeană a aprobat, vineri, Acordul dintre Moldova şi Spania de recunoaştere a actelor de studii, titlurilor ştiinţifice şi ştiinţifico-didactice, calificărilor şi competenţelor.

Potrivit agenţiei INFOTAG, viceministrul Educaţiei, Cristina Boaghi, a spus că "asemenea acorduri bilaterale sînt necesare, chiar dacă Moldova participă la Convenţia de la Lisabona, care este o înţelegere cadru între statele europene cu privire la recunoaşterea diplomelor universitare. Aceasta va permite simplificarea rapidă şi eficientă a procesului de recunoaştere prin colaborarea directă a Ministerelor Educaţiei din Moldova şi Spania".

"Totodată, în cadrul ministerului a fost creat un serviciu special de informare, unde se poate afla totul despre pachetul necesar de documente, precum şi de termenul de confirmare a diplomei", a spus ea.

INFOTAG precizează: Convenţia de recunoaştere a diplomelor universitare a fost adoptată la Lisabona în 1997. La moment aceasta cuprinde 53 de ţări. Moldova a aderat la Convenţie în 1999.

Source: infotag.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
547 locuitori

Acui este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cantemir și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 547 de oameni. Satul Acui a fost înființat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.