14 june 2016, 11:06 Moldovan Diaspora views 8060
Cărți și jucării de la diasporă
14 june 2016, 11:06 Moldovan Diaspora views 8060

Cărți și jucării de la diasporă

Campania de caritate "Dăruiește bucurii, cărți și jucării", organizată de Asociația "Ungheneni de pretutindeni", în parteneriat cu Primăria orașului Ungheni, a pornit la drum. S-a întîmplat cu ocazia Zilei internaționale a copiilor, dar nu pe 1 iunie, cum era firesc, ci pe... 2 iunie, pentru că, vorba viceprimarului Cristofor Codreanu, pe 1 iunie, copiii au mers în parc cu părinții.

Pe 2 iunie, reprezentanți ai Primăriei Ungheni, membri ai Consiliului de Administrare a Asociației "Ungheneni de pretutindeni" și parteneri locali au vizitat fiecare instituție preșcolară din ora, pentru a le înmîna celor mici darurile adunate cu contribuția unghenenilor aflați departe de casă.

"Am lansat acest mic proiect, pentru a aduce bucurii în grădinițele din oraș, dar și pentru a consolida această asociație a unghenenilor de pretutindeni. Este doar începutul. Campania va continua. Avem deja informații că sînt colectate jucării și cărți de la compatrioții noștri plecați în Franța. Este o activitate foarte bună, pentru că, împreună, soluționăm unele probleme ale orașului", a menționat Alexandru Ambros, primarul de Ungheni.

Copiii, indiferent de grădinița în care erau, au avut aceeași stare de fericire și același zîmbet de bucurie. Mai mult ca atît, au pregătit și programe artistice, pe care le-au prezentat oaspeților.

"Este o idee minunată, căci noi chiar avem activități cu copii, unde învățăm să nu așteptăm doar inițiative de la cineva, dar să începem de la noi. Mulți părinți ai copiilor sînt plecați peste hotare și le duc dorul. Îmi dau seama că ei le sînt alături prin gestul făcut. Este binevenit și ne vom alătura și noi. O vom face pentru persoanele în vîrstă, copiii bolnavi. Cînd avem ocazia, ajutăm cu drag. E bine cînd copiii învață din faptele bune ale maturilor", a declarat Lucia Gavriliuc, directoarea grădiniței nr. 9.

Cel de-al doilea proiect ce urmează a fi implementat de către Asociația "Unghenenii de pretutindeni" va fi editarea broșurii "Ungheni – oraș al sculpturilor", dar și realizarea plăcuțelor informative privind fiecare sculptură în parte.

Source: www.expresul.com

Keywords:

Ungheni , carte , jucării , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1889
Populația:
201 locuitori

Reteni-Vasileuţi este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîșcani şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Reteni-Vasileuți a fost menționat documentar în anul 1889.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.