07 october 2014, 11:33 Moldovan Diaspora views 9810
Regizorul Alexandru Grecu va monta un spectacol în Italia
Photo: moldpres.md
07 october 2014, 11:33 Moldovan Diaspora views 9810

Regizorul Alexandru Grecu va monta un spectacol în Italia

Cunoscutul regizor Alexandru Grecu, Artist al Poporului, a început montarea spectacolului „O vînătoare de şobolani" de Peter Turrini, scriitor austriac de origine italiană, pe scena Teatrului din oraşul Parma, Italia, relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, Alexandru Grecu a declarat că invitaţia de a monta acest spectacol vine din partea direcţiei teatrului.

„Este vorba de o piesă socială, în două acte, în care joacă patru actori. Pe aceştia i-am selectat în urma unui kasting. Astăzi am făcut prima repetiţie de la distanţă. Săptămîna viitoare voi pleca la Parma, unde voi lucra mai multe zile asupra acestui spectacol", a afirmat regizorul Alexandru Grecu.

Premiera spectacolului va avea loc în luna august, la Teatrul din Parma.

În 1997 Alexandru Grecu a montat un spectacol la Stockholm. Anul trecut a avut un succes enorm la Geneva, Elveţia, unde a montat spectacolul muzical „Viitorul este al nostru", în care au fost antrenaţi 125 de actori, inclusiv 8 din Republica Moldova, de la Teatrul „Satiricus-I. L. Caragiale". Premiera spectacolului a avut loc la sediul Reprezentanţei ONU şi a reunit europarlamentari, prim-miniştri, diplomaţi din mai multe ţări.

Alexandru Grecu s-a născut pe 14 februarie 1960 în satul Colibaşi, raionul Cahul. A absolvit Colegiul de Arte din Soroca, Institutul de Arte „G. Musicescu" din Chişinău, catedra regie teatru şi cursurile de regie de la Teatrul „Satirikon" din Moscova (conducător – Konstantin Raikin). În 1990 fondează Teatrul „Satiricus", pe care îl conduce pînă în prezent. Este, de asemenea, preşedinte al Uniunii Teatrale din Moldova. În 2010 i s-a conferit titlul „Artist al Poporului", iar în 2014 a fost decorat cu ordinul „Meritul Cultural" în grad de comandor al României.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
871 locuitori

Suric este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Suric este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 871 de oameni. Satul Suric a fost menționat documentar în anul 1854.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.