Go to section: Nature and tourism
26 february 2019, 11:25 Parks views 18984
La Grădina Botanică au început să înflorească cactușii (Foto)
26 february 2019, 11:25 Parks views 18984

La Grădina Botanică au început să înflorească cactușii (Foto)

O nouă atracţie pentru vizitatori la Grădina Botanică din Capitală.

Datorită temperaturilor înalte, din ultima perioadă, au început să înflorească cactușii. Sunt printre primele plante decorative care înfloresc primăvara.

Cei care vor merge la Grădina Botanică, vor avea posibilitatea să vadă peste 900 de specii de cactuşi. O parte din aceştia au înflorit deja. Deși plantele nu sînt pretențioase, specialişitii spun că, pentru a ne bucura cu florile lor minunate, acestea trebuie îngrijite. Din păcate, însă, ele rezistă doar cîteva zile.

"În primul rînd încep să înflorească plantele din genul mamelare. Perioada cea mai abundentă de înflorire a cactuşilor este sfîrşitul lunii martie, aprilie, mai, dar durata de înflorire este cam scurtă, o zi două, trei", a explicat Valentina Țîmbalî, şef laboratorul de plante de teren protejat din Grădina Botanică.

Tot ce le trebuie catuşilor este un substrat nisipos, iar dacă vei uita să-i uzi le va face bine.

"În condiţii naturale cresc pe soluri foarte sărace, deci în pietre, în nisip. Plantele suculente au nevoie de foarte multă lumină, chiar de soare direct", a menţionat Valentina Țîmbalî.

Cei care îşi cresc cacuşii acasă lîngă un computer, fac o mare greşeală, spun specialiştii.

"Acei cactuşi care sînt ţinuţi lîngă calculator la o distanţă foarte mare de lumină nu au şanse prea mari nici a se dezvolta normal, să nu mai vorbim de faptul că nu vor înflori", a precizat Valentina Țîmbalî.

Cei mai mari cactuși de la Grădina Botanică măsoară în jur de patru metri şi sînt gata să înflorească.

Din toată colecţia de cactuşi de la Grădina Botanica peste 200 fac fructe.

Source: publika.md

Keywords:

Gradina Botanica , flori

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
3401 locuitori

Geamăna este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Batîc și Geamăna. Satul Geamăna se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3 401 oameni. Satul Geamăna a fost atestat documentar în anul 1568.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.