|
REŢETA ZILEI: Vinete înăbuşite cu smîntînă
Mod de preparare:
Vinetele pregătite se taie în două în lungime, apoi se taie felii de 0,5- 0,7 cm, se sărează şi se pun sub greutate pentru 40-50 minute. Se trec prin faină şi se prăjesc pe ambele părţi. Ceapa tăiată semiinele se prăjeşte. Într-o cratiţă sau o tigaie cu fundul gros se pun rânduri ceapa prăjită şi vinetele. La fiecare două straturi se pune sare şi smântână. Se înăbuşă 20-30 minute la foc încet.
Se servesc cu verdeaţă tăiată şi usturoi pisat.
Ingrediente:
- 3-4 vinete,
- 4 cepe,
- 2 linguri de făină de grâu,
- 4 linguri de ulei,
- 2/3 pahar smântână,
- 2-3 căţei de usturoi,
- sare,
- 1 lingură verdeaţă tăiată.
- Москович: Любителей хорошей музыки ждёт исключительный концерт в Кишиневе 14 сентября ©
- DAAC Hermes: Эксклюзивные премьеры на Arena Auto Fest 2024 ©
- У Молдовы скоро появится посольство в Казахстане
- Казус Дурова, или Почему единственное гражданство существенно снижает риски преследования за рубежом
- Все больше людей хотят приобрести молдавское гражданство
- 14 сентября в Кишиневе состоится исключительный концерт Тамары Гвердцители!
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1637
- Populația:
- 434 locuitori
Buteşti este un sat din cadrul comunei Camenca, raionul Glodeni. Localitatea se afla la distanţa de 10 km de orașul Glodeni şi la 178 km de oraşul Chișinău. onform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 434 de oameni. Satul Butești a fost menționat documentar în anul 1637.
Comments
(0)