Go to section: Cuisine
18 july 2024, 13:05 Cuisine views 17895
REŢETA ZILEI: Vinete înăbuşite cu smîntînă
18 july 2024, 13:05 Cuisine views 17895

REŢETA ZILEI: Vinete înăbuşite cu smîntînă

Mod de preparare:

Vinetele pregătite se taie în două în lungime, apoi se taie felii de 0,5- 0,7 cm, se sărează şi se pun sub greutate pentru 40-50 minute. Se trec prin faină şi se prăjesc pe ambele părţi. Ceapa tăiată semiinele se prăjeşte. Într-o cratiţă sau o tigaie cu fundul gros se pun rânduri ceapa prăjită şi vinetele. La fiecare două straturi se pune sare şi smântână. Se înăbuşă 20-30 minute la foc încet.

Se servesc cu verdeaţă tăiată şi usturoi pisat.

Ingrediente:

  • 3-4 vinete,
  • 4 cepe,
  • 2 linguri de făină de grâu,
  • 4 linguri de ulei,
  • 2/3 pahar smântână,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Keywords:

bucataria , alimentatie , reteta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
571 locuitori

Corneşti este un sat din cadrul comunei Secăreni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Hîncești și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 571 locuitori. Satul Cornești a fost menționat documentar în anul 1666.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.