REŢETA ZILEI: Vinete înăbuşite cu smîntînă
Mod de preparare:
Vinetele pregătite se taie în două în lungime, apoi se taie felii de 0,5- 0,7 cm, se sărează şi se pun sub greutate pentru 40-50 minute. Se trec prin faină şi se prăjesc pe ambele părţi. Ceapa tăiată semiinele se prăjeşte. Într-o cratiţă sau o tigaie cu fundul gros se pun rânduri ceapa prăjită şi vinetele. La fiecare două straturi se pune sare şi smântână. Se înăbuşă 20-30 minute la foc încet.
Se servesc cu verdeaţă tăiată şi usturoi pisat.
Ingrediente:
- 3-4 vinete,
- 4 cepe,
- 2 linguri de făină de grâu,
- 4 linguri de ulei,
- 2/3 pahar smântână,
- 2-3 căţei de usturoi,
- sare,
- 1 lingură verdeaţă tăiată.
- Pascaru: "Cetățenii sînt îngrijorați ca alegerile să nu se transforme într-un "sportloto""
- YMCA lansează un nou proiect în Moldova ©
- MAE: Se confirmă decesul unui cetățean moldovean în urma masacrului de la Crocus City Hall
- În Rusia s-a sărbătorit "Mărțișorul" cu speranța îmbunătățirii relațiilor dintre cele două țări
- Cîrnaț, despre votul prin corespondență: ”El trebuie introdus ori pentru toți, ori pentru nimeni”
- Produsele Viorica Cosmetic, vedete la expoziția Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024 din Bologna ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1595
- Populația:
- 2127 locuitori
Tudora este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Tudora este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 44 km de orașul Ștefan Vodă și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2127 de oameni. Satul Tudora a fost menționat documentar în anul 1595.
Comentarii
(0)