|
REŢETA ZILEI: Peşte copt cu dovlecei şi praz
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă de coaja, se taie rondele, se sărează şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Prazul se taie bucăţele şi se prăjeşte. Fileul se taie felii, se sărează, se pipărează, se trece prin făină şi se prăjeşte. Bucăţile de fileu se pun în tigăi mici de o porţie (sau ulcele), deasupra se pun dovlecii şi prazul, apoi se toarnă smîntîna, se presară caşcavalul amestecat cu pesmeţi şi dau la cuptor.
Peştele se serveşte în tigăile mici (sau ulcele), presărat cu verdeaţă.
Ingrediente:
- 800 g fileu de peşte (batog, calcan, şalău, crap),
- 3-4 dovlecei,
- 2 fire praz,
- 2 linguri făină de grîu,
- ½ pahar ulei,
- 1 lingură pesmeţi măcinaţi,
- 1 lingură caşcaval olandez dat prin răzătoare,
- 2 pahare de smîntînă nu prea grasă,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tăiată.
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1572
- Populația:
- 3802 locuitori
Petreşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Petreşti, Medeleni și Petreşti, loc. st. c. f. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ungheni și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3802 oameni. Satul Petrești a fost menționat documentar în anul 1572 cu denumirea Poiana.
Comments
(0)