Mergi spre compartimentul: Bucătăria
22 noiembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 12471
22 noiembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 12471

REŢETA ZILEI: Peşte copt cu dovlecei şi praz

Mod de preparare:

Dovleceii se curăţă de coaja, se taie rondele, se sărează şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Prazul se taie bucăţele şi se prăjeşte. Fileul se taie felii, se sărează, se pipărează, se trece prin făină şi se prăjeşte. Bucăţile de fileu se pun în tigăi mici de o porţie (sau ulcele), deasupra se pun dovlecii şi prazul, apoi se toarnă smîntîna, se presară caşcavalul amestecat cu pesmeţi şi dau la cuptor.

Peştele se serveşte în tigăile mici (sau ulcele), presărat cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 800 g fileu de peşte (batog, calcan, şalău, crap),
  • 3-4 dovlecei,
  • 2 fire praz,
  • 2 linguri făină de grîu,
  • ½ pahar ulei,
  • 1 lingură pesmeţi măcinaţi,
  • 1 lingură caşcaval olandez dat prin răzătoare,
  • 2 pahare de smîntînă nu prea grasă,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tăiată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1875
Populația:
135 locuitori

Greceni este un sat din cadrul comunei Burlăceni, raionul Cahul. Satul este situat la distanța de 58 km de orașul Cahul și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 135 de oameni. Localitatea Greceni este atestată documentar în anul 1875, fiind înființată pe lîngă o stație de cale ferată.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.