Go to section: Cuisine
20 may 2024, 13:05 Cuisine views 28709
REŢETA ZILEI: Borş ca acasă
20 may 2024, 13:05 Cuisine views 28709

REŢETA ZILEI: Borş ca acasă

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi şi se prăjeşte uşor, se adaugă ceapa tăiată fidea şi pasta de roşii. Se toarnă apa fierbinte şi se fierbe pînă este gata. Apoi se pune varza tăiată fidea. Peste 7-10 minute se adaugă borşul, sarea, foile de dafin, piperul. Se dă în clocot. Borşul se condimentează cu usturoi pisat şi verdeaţă tăiată.

Ingrediente:

•    6 pahare apă,
•    500 g carne grasă de porc,
•    ½ căpăţînă de varză,
•    2 cepe,
•    2 pahare borş acru sau un pic de acid citric,
•    2 lingură pastă de roşii,
•    4-5 căţei de usturoi,
•    foi de dafin,
•    sare,
•    piper negru boabe,
•    1 lingură verdeaţă tăiată (mărar şi pătrunjel).

 

Keywords:

reteta , alimentatie , bucataria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1491
Populația:
1261 locuitori

Japca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Bursuc și Japca. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Florești și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1261 de oameni. Satul Japca a fost menționat documentar în anul 1491.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.