Mergi spre compartimentul: Bucătăria
02 iunie 2023, 13:05 Bucătăria views 27731
02 iunie 2023, 13:05 Bucătăria views 27731

REŢETA ZILEI: Borş ca acasă

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi şi se prăjeşte uşor, se adaugă ceapa tăiată fidea şi pasta de roşii. Se toarnă apa fierbinte şi se fierbe pînă este gata. Apoi se pune varza tăiată fidea. Peste 7-10 minute se adaugă borşul, sarea, foile de dafin, piperul. Se dă în clocot. Borşul se condimentează cu usturoi pisat şi verdeaţă tăiată.

Ingrediente:

•    6 pahare apă,
•    500 g carne grasă de porc,
•    ½ căpăţînă de varză,
•    2 cepe,
•    2 pahare borş acru sau un pic de acid citric,
•    2 lingură pastă de roşii,
•    4-5 căţei de usturoi,
•    foi de dafin,
•    sare,
•    piper negru boabe,
•    1 lingură verdeaţă tăiată (mărar şi pătrunjel).

 

Cuvinte cheie:

reteta , alimentatie , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
1553 locuitori

Hulboaca este un sat din cadrul comunei Grătieşti, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 13 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1553 de oameni. Satul Hulboaca a fost menționat documentar în anul 1660.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.