|
REŢETA ZILEI: Ciorbă scăzută
Mod de preparare:
În oală se pun cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel, toate tăiate măşcat, iar deasupra - carnea tăiată bucăţi de mărime medie, se toarnă apă, numai atît ca să acopere produsele şi se fierbe la foc mic. Cînd carnea se înmoaie, se adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi tăiate, ceapa prăjită, borşul, sarea, piperul, foile de dafin, leuşteanul şi se fierbe încă 7-8 minute.
Înainte de a fi servită, se adaugă usturoi pisat, smîntînă şi se presară cu mărar.
Ingrediente:
- 6 pahare de apă,
- 500 g carne de vită de la piept,
- 3 cartofi,
- 2 cepe,
- 2 roşii,
- 1 rădăcină de pătrunjel,
- 2 morcovi,
- ½ pahar smîntînă,
- 2 pahare borş (un pic de acid citric),
- 4 căţei de usturoi,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru boabe,
- 1 lingură leuştean verde tăiat,
- 1 lingură de mărar verde tăiat.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1793
- Populația:
- 1193 locuitori
Dzerjinscoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Dzerjinscoe este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Dubăsari și la 43 km de Chișinău. Populaţia satului Dzerjinscoe alcătuia 1193 oameni în anul 2011. Satul Dzerjinscoe a fost menționat documentar în anul 1793 cu denumirea Carantin.
Comments
(0)