Go to section: Cuisine
14 june 2024, 13:05 Cuisine views 13103
REŢETA ZILEI: Ciorbă scăzută
14 june 2024, 13:05 Cuisine views 13103

REŢETA ZILEI: Ciorbă scăzută

Mod de preparare:

În oală se pun cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel, toate tăiate măşcat, iar deasupra - carnea tăiată bucăţi de mărime medie, se toarnă apă, numai atît ca să acopere produsele şi se fierbe la foc mic. Cînd carnea se înmoaie, se adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi tăiate, ceapa prăjită, borşul, sarea, piperul, foile de dafin, leuşteanul şi se fierbe încă 7-8 minute.

Înainte de a fi servită, se adaugă usturoi pisat, smîntînă şi se presară cu mărar.

Ingrediente:

  • 6 pahare  de apă,
  • 500 g carne de vită de la piept,
  • 3 cartofi,
  • 2 cepe,
  • 2 roşii,
  • 1 rădăcină de pătrunjel,
  • 2 morcovi,
  • ½ pahar smîntînă,
  • 2 pahare borş (un pic de acid citric),
  • 4 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • 1 lingură leuştean verde tăiat,
  • 1 lingură de mărar verde tăiat.

Keywords:

alimentatie , reteta , bucataria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
1193 locuitori

Dzerjinscoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Dzerjinscoe este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Dubăsari și la 43 km de Chișinău. Populaţia satului Dzerjinscoe alcătuia 1193 oameni în anul 2011. Satul Dzerjinscoe a fost menționat documentar în anul 1793 cu denumirea Carantin.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.