Go to section: Cuisine
31 october 2024, 13:05 Cuisine views 17564
REŢETA ZILEI: Antricot nistrean
31 october 2024, 13:05 Cuisine views 17564

REŢETA ZILEI: Antricot nistrean

Mod de preparare:

Antricotul se prepară din file sau margine (groasă sau subţire). Carnea se spală, se usucă, se curăţă de pieliţe şi tendoane, se taie cîte o bucată la porţie, se bate, dîndu-i-se o formă ovală cu grosimea de 0,7-1 cm, se sărează, se pipărează, se stropeşte cu vin şi ulei şi se lasă să se marineze 20-30 minute. Apoi se prăjeşte pe ambele părţi într-o tigaie cu untură călită. În tigaia în care s-a prăjit carnea, se toarnă 2-3 linguri de apă amestecată cu bulion, se adaugă usturoi pisat, se dă în clocot şi se strecoară.

Antricoatele se servesc cu sos, cartofi prăjiţi şi gogoşari marinaţi, se garnisesc cu verdeaţă şi foi de salată.

Ingrediente:

  • 600 g carne de vită,
  • 1 lingură ulei,
  • 1 lingură de vin sec de masă,
  • 2 linguri untură,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2-3 căţei de usturoi.

Pentru garnitură:

  • 8 cartofi,
  • 4 gogoşari marinaţi,
  • 4-5 crenguţe verdeaţă,
  • foi de salată verde.

Keywords:

bucataria , reteta , alimentatie

Comments

 (1)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
242 locuitori

Cobîlea este stație de cale ferată în cadrul comunei Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești. Stația de cale ferată este situată în valea rîului Ciorna, la o distanță de 16 km de oraşul Şoldăneşti şi la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia stației de cale ferată constituia 242 de oameni. Stația de cale ferată Cobîlea a apărut în anul 1892.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.