Mergi spre compartimentul: Bucătăria
31 octombrie 2023, 13:05 Bucătăria views 16244
REŢETA ZILEI: Antricot nistrean
31 octombrie 2023, 13:05 Bucătăria views 16244

REŢETA ZILEI: Antricot nistrean

Mod de preparare:

Antricotul se prepară din file sau margine (groasă sau subţire). Carnea se spală, se usucă, se curăţă de pieliţe şi tendoane, se taie cîte o bucată la porţie, se bate, dîndu-i-se o formă ovală cu grosimea de 0,7-1 cm, se sărează, se pipărează, se stropeşte cu vin şi ulei şi se lasă să se marineze 20-30 minute. Apoi se prăjeşte pe ambele părţi într-o tigaie cu untură călită. În tigaia în care s-a prăjit carnea, se toarnă 2-3 linguri de apă amestecată cu bulion, se adaugă usturoi pisat, se dă în clocot şi se strecoară.

Antricoatele se servesc cu sos, cartofi prăjiţi şi gogoşari marinaţi, se garnisesc cu verdeaţă şi foi de salată.

Ingrediente:

  • 600 g carne de vită,
  • 1 lingură ulei,
  • 1 lingură de vin sec de masă,
  • 2 linguri untură,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2-3 căţei de usturoi.

Pentru garnitură:

  • 8 cartofi,
  • 4 gogoşari marinaţi,
  • 4-5 crenguţe verdeaţă,
  • foi de salată verde.

Cuvinte cheie:

bucataria , reteta , alimentatie

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
343 locuitori

Poiana este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanţă de 22 km de orașul Edineț și la 22 km de stația de cale ferată Rediul Mare. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 343 de oameni. Satul Poiana a fost întemeiat în anul 1915. La 1 km spre nord de satul Poiana se află parcul Hincăuți, fondat la începutul secolului XX, pe o suprafață de 27 ha.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.