|
REŢETA ZILEI: Porumb cu mazăre verde înăbuşit în smîntînă
Mod de preparare:
Porumbul şi mazărea se fierb (porumbul conservat 3-5 minute se încălzeşte împreună cu zeama), se strecoară, se pun în oală, se acoperă cu smîntînă, se adaugă zahăr, sare şi se aduc la fierbere.
Se serveşte cu friganele.
Prepararea friganelelor: Franzela se curăţă de coajă, miezul se taie felii, se moaie bine într-un amestec de ou, frişca şi zahăr şi se prăjeşte în unt.
Ingrediente:
- 3 pahare porumb semicopt fiert sau conservat,
- 2 pahare smîntînă,
- 1 lingură zahăr,
- sare.
Pentru friganele:
- ¼ franzelă albă,
- 1 ou,
- 1 lingură unt,
- ½ pahar lapte,
- 1 linguriţă de zahăr.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1925
- Populația:
- 302 locuitori
Sacarovca este un sat din cadrul comunei Drăgăneşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află la 16 km de orașul Sîngerei și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 302 oameni. Satul Sacarovca a fost întemeiat în anul 1925 cu denumirea Secăreni.
Comments
(0)