Go to section: Cuisine
22 august 2023, 13:05 Cuisine views 58945
22 august 2023, 13:05 Cuisine views 58945

REŢETA ZILEI: Pui prăjit cu fasole păstăi şi dovlecei

Mod de preparare:

Puiul se taie în 4 părţi, se bate pînă se face plat, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se rumeneşte. Apoi se toarnă vin şi bulion, se acoperă cu capac şi se dă la cuptor. Periodic carnea se udă cu sosul care se formează în procesul înăbuşirii. Cînd este gata, puiul se mută în alt vas, sosul se strecoară într-o cratiţă. În sos se adaugă 2-3 linguri de apă şi usturoi pisat cu sare. Sosul se dă în clocot şi se strecoară. Dovleceii se curăţă de codiţă, se taie rondele de 1,5-2 cm. Rondelele de dovleac se trec prin faină şi se prăjesc. Păstăile se curăţă de aţe, se spală, se taie în 2-4 părţi, se pun în cratiţă, se adaugă puţin bulion, sare şi unt şi se fierb pînă păstăile sunt gata. Într-o farfurie se pune carnea de pui, dovlecei prăjiți, fasolea fiartă şi feliile de roşii proaspete.

Mujdeiul se serveşte separat.

Ingrediente:

•    1 pui,
•    3 linguri unt,
•    1 lingură făină de porumb,
•    1 lingură făină de grîu,
•    4 linguri vin,
•    2 dovlecei,
•    3 pahare fasole păstăi,
•    2-3 roşii,
•    2-3 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    ½ pahar de sos mujdei după gust.

Keywords:

bucataria , alimentatie , reteta

Comments

 (2)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
88 locuitori

Prisaca este un sat din cadrul comunei Hîrtop, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 88 de oameni. Satul Prisaca a fost menționat documentar în anul 1895.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.