Go to section: Cuisine
16 july 2024, 13:05 Cuisine views 15340
REŢETA ZILEI: Iepure de casă cu legume şi vin
16 july 2024, 13:05 Cuisine views 15340

REŢETA ZILEI: Iepure de casă cu legume şi vin

Mod de preparare:

Iepurele prelucrat ca în reţeta Tocană de iepure de casă se taie în 6 părţi, se prăjeşte în untură, se pune în ceaun, se adaugă legumele tăiate măşcat, 150 g apă sau bulion, sare, piper şi se înăbuşă la foc încet pînă carnea se înmoaie. Cînd e aproape gata se adaugă zahăr, vin, usturoi pisat, se dă în clocot şi se ia de pe foc. Iepurele se serveşte presărat cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 1 iepure de casă 1,5 kg,
  • 4-5 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 3 linguri untură,
  • 1 lingură zahăr,
  • 1 pahar vin alb sec,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Keywords:

alimentatie , reteta , bucataria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
622 locuitori

Soloneţ este un sat din cadrul comunei Stoicani, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Soroca și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 622 de oameni. Satul Soloneţ a fost menționat documentar în anul 1517.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.