Mergi spre compartimentul: Bucătăria
16 iulie 2024, 13:05 Bucătăria views 16025
REŢETA ZILEI: Iepure de casă cu legume şi vin
16 iulie 2024, 13:05 Bucătăria views 16025

REŢETA ZILEI: Iepure de casă cu legume şi vin

Mod de preparare:

Iepurele prelucrat ca în reţeta Tocană de iepure de casă se taie în 6 părţi, se prăjeşte în untură, se pune în ceaun, se adaugă legumele tăiate măşcat, 150 g apă sau bulion, sare, piper şi se înăbuşă la foc încet pînă carnea se înmoaie. Cînd e aproape gata se adaugă zahăr, vin, usturoi pisat, se dă în clocot şi se ia de pe foc. Iepurele se serveşte presărat cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 1 iepure de casă 1,5 kg,
  • 4-5 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 3 linguri untură,
  • 1 lingură zahăr,
  • 1 pahar vin alb sec,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
200 locuitori

Ursoaia Nouă este un sat din cadrul comunei Tănătarii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 200 de oameni. Satul Ursoaia Nouă a fost menționat documentar în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.