|
REŢETA ZILEI: Carne de porc împănată cu legume şi înăbuşită
Mod de preparare:
Carnea se spală, se usucă şi se curăţă de pieliţe şi tendoane. De-a lungul fibrelor se fac tăieturi şi se împănează cu legume (morcovi, pătrunjel şi usturoi), tăiate druguleţi. Carnea împănată se sărează, se pipărează şi se prăjeşte într-un ceaun cu untură pînă se rumeneşte. Ceapa, rădăcinile şi ardeii se taie măşcat, se prăjesc împreună cu carnea. Se adaugă apă sau bulion (2/3 de la volumul cărnii), pastă de roşii, se sărează. Se înăbuşă cu capac la foc încet pînă este gata. Se prepară un sos din zeama care s-a format la înăbuşirea cărnii.
Prepararea sosului:
Varianta 1: Se scot din ceaun legumele înăbuşite şi se mărunţesc în blender sau se dau prin sită, se adaugă făina prăjită şi diluată cu bulion, vinul fiert şi zeama lăsată de carne. Se fierbe pînă scade.
Varianta 2: Ciupercile se taie şi se prăjesc. Se adaugă ceapă prăjită, roşiile curăţate de pieliţă, de seminţe şi tăiate cuburi mici, se toarnă vin alb sec, se amestecă şi se încălzeşte, apoi se adaugă sosul preparat ca în varianta 1 şi se fierbe 5-10 minute. La urmă se adaugă unt şi verdeaţă.
Carnea se serveşte tăiată felii, de-a curmezişul. Sosul fierbinte se serveşte separat.
Ingrediente:
- 1 kg carne de porc (jambon sau piept),
- 2 morcovi,
- 1 rădăcină pătrunjel,
- ½ rădăcină de țelină,
- 3-4 cepe,
- 1-2 căţei de usturoi,
- 2 ardei graşi,
- 3 linguri ulei sau untură topită,
- 1 lingură făină de grîu,
- 1 lingură pastă de roşii sau 2-3 roşii,
- 1 lingură unt,
- 6-8 ciuperci proaspete (mînătărci sau shampignons),
- ¼ pahar vin,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă tăiată.
- Важное сообщение посольства Великобритании в Молдове
- Как отказаться от второго гражданства?
- Правительство организует ярмарку вакансий
- МИД выразил соболезнования в связи с гибелью гражданки Молдовы в результате теракта в Тель-Авиве
- Молдаванка погибла в результате теракта в Тель-Авиве
- Обнародованы подробности операции по эвакуации молдавских граждан из Ливана
- Очень мощное средство для лечения суставов и костей
- Эти 4 простых упражнения будут уменьшать ваш живот быстрее, чем все остальные (+Фото)
- На Камчатке помогли двум взрослым косаткам и двум детенышам (+Видео)
- Зубной порошок из крапивы
- Победители X фотоконкурса РГО Самая красивая страна
- Чем отбеливают муку или почему покупной хлеб опасен?
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1852
- Populația:
- 597 locuitori
Alexeuca este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Sîngerei și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 597 de oameni. Satul Alexeuca a fost menționat documentar în anul 1852.
Comments
(0)