21 october 2024, 16:00 Moldovan reality views 951
Kremlinul are întrebări cu privire la desfășurarea alegerilor din Moldova
21 october 2024, 16:00 Moldovan reality views 951

Kremlinul are întrebări cu privire la desfășurarea alegerilor din Moldova

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, trebuie să preinte dovezi privind implicarea forțelor străine în alegerile prezidențiale.

Despre aceasta a declarat purtătorul de cuvînt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

„Aceasta este o acuzație destul de gravă a acestor grupări criminale și trebuie prezentate dovezi publicului”, a declarat Peskov.

Anterior, Maia Sandu a declarat, după anunțarea rezultatelor preliminare ale alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, că „grupări criminale împreună cu forțe străine” intenționau să cumpere 300.000 de voturi. „Este o fraudă de o amploare fără precedent cu scopul de a compromite democrația”, a spus ea.

Potrivit lui Dmitri Peskov, Sandu „trebuie să prezinte dovezi” ale implicării în insuficiența de voturi „datorat unor grupări criminale”, dar și să explice „numărul atît de mare” de buletine de vot „care nu sînt de acord cu direcția ei”.

„Și acestea sînt grupări criminale? Sau vrea să spună că cetățenii moldoveni care nu o susțin, în opinia ei, sînt asociați cu grupuri criminale. Aici sînt foarte multe nuanțe”, a declarat purtătorul de cuvînt al președintelui rus.

În același timp, acesta a declarat că Kremlinul a observat unele anomalii în modul în care au fost numărate voturile în Moldova - atît în alegerile prezidențiale, cît și la referendumul privind integrarea europeană.

„Indicatorii pe care îi vedem astăzi, pe care îi urmărim, dinamica schimbării lor, desigur, ridică o mulțime semne de întrebare. Ceea ce vedem este, desigur, sînt niște ritmuri mecanice, greu de explicat, de creștere a voturilor în favoarea lui Sandu și în favoarea acelor participanți la referendum care s-au declarat în favoarea orientării spre Uniunea Europeană”, a declarat Dmitri Peskov.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
828 locuitori

Chiurt este un sat subordonat administrativ oraşului Cupcini, raionul Edineţ. Localitatea este aşezată în valea rîului Ciuhur, la 20 km de oraşul Edineţ şi la 182 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 828 locuitori. Satul Chiurt a fost menționat documentar în anul 1774.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.