21 october 2024, 15:30 Moldovan reality views 944
Maia Sandu, către contracandidatul său:
21 october 2024, 15:30 Moldovan reality views 944

Maia Sandu, către contracandidatul său: "Trebuie să avem o dezbatere serioasă"

Maia Sandu, candidată la funcția de președinte a R. Moldova, a venit în această după-amiază cu anumite declarații de presă, notează Noi.md.

"Majoritatea poporului a susținut calea europeană. Vă mulțumesc! Ați decis că Moldova trebuie să meargă spre pace, spre bunăstare. Toate voturile au fost importante. Le sînt recunoscătoare tuturor cetățenilor, care au mers la vot și au spus liber ce-și doresc pentru Moldova.

Diaspora a arătat că rămîne conectată cu țara. Sîntem un tot întreg, sîntem o familie. Am luptat corect și am cîștigat corect într-o luptă nedreaptă.

Acum unicul mod în care ne putem apăra democrația este votul. Doar prin vot putem preveni un dezastru. Ca toate aceste eforturi să nu fie zădarnice, avem datoria să asigurăm o mobilizare majoră la vot, mai avem încă o bătălie de dat {...}.

Mă adresez celor care l-ați votat pe Renato Usatîi. Știu că avem diferențe de opinii, dar avem același scop. Puterea este în adevăr, în mod evident. Adevărul e că vrem să fim liberi în țara noastră și respectați.

Indiferent de opțiunea de vot, toți cetățenii își doresc să trăiască într-o Moldovă prosperă, în libertate și pace.

Mă adresez și contracandidatului meu: în această săptămînă, trebuie să avem o dezbatere serioasă despre cum vedem Moldova mai departe", a menționat Maia Sandu.

Potrivit CEC, niciunul din cei 11 candidați la alegerile prezidențiale nu a acumulat cel puțin jumătate din voturile alegătorilor și, respectiv, în termen de 2 săptămîni, urmează a fi realizat cel de-al doilea tur de scrutin.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
3017 locuitori

Izbişte este un sat şi comună din raionul Criuleni. Izbişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Criuleni și la 53 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3017 oameni. Izbiște a fost menționat documentar în anul 1453.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.