Bocancea-Schit este un sat din cadrul comunei Dumbrăviţa, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.80 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 6.06 km. Localitatea este situată la distanța de 36 km de oraşul Sîngerei şi la 103 km nord de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 332 de oameni. Satul Bocancea-Schit e atestat documentar în anul 1794.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1561 lvl100 08 October 2011 | 14:20 Gebeleizis: Din nou aceeasi poveste. Om drag citeste mai mult. Referitor la procesele genetice poti lua cunostinta de materialele plasate pehttp://www.eupedia.com/europe/origins_haplogroups_europe.shtml#I2 sau pehttp://en.wikipedia.org/wiki/Haplogroup_I_%28Y-DNA%29. Cum sa-ti explic eu tie lucruri complicate daca tu nu le cunosti pe cele elimentare. Citeste mai mult apoi vom discuta.
Postul #731 citat de tine, tocmai asta spune. Ca nimeni nu neaga o anume (mai multa sau mai putina )continuitate genetica zonala.
Cu cine te certi dandu-mi linkuri ca sa demonstrezi continuitatea nu stiu, eu n-am sustinut niciodata contrariu. Incearca sa te concentrezi mai mult pe discutie.
Cu ce ai esuat tu sa demonstrezi e cultura si continuitatea culturala zonala.
-
#1562 Gebeleizis 08 October 2011 | 14:10 lvl100: Ce este contestata e continuitatea culturala. Pe care nu ai reusit sa o demonstrezi pana acum.Nu eu trebuie sa-ti demonstrez continuitatea culturala in spatiul carpato-danubiano-pontic. Acest lucru trebuia sa-l insusesti la lectiile de istorie. Dar in caz ca nu ai fost la scoala iti propun sa te gindesti de unde s-au luat obiceirule, traditiile, portul etc. locuitorilor din spatiul vizat in conditiile cind astfele de elemente sunt prezente la alte popoare din Balcani dar lipsesc la italieni si alte popoare romanice din vest.
-
#1563 Gebeleizis 08 October 2011 | 13:59 #731 Din nou aceeasi poveste. Om drag citeste mai mult. Referitor la procesele genetice poti lua cunostinta de materialele plasate pehttp://www.eupedia.com/europe/origins_haplogroups_europe.shtml#I2 sau pehttp://en.wikipedia.org/wiki/Haplogroup_I_%28Y-DNA%29.
Cum sa-ti explic eu tie lucruri complicate daca tu nu le cunosti pe cele elimentare. Citeste mai mult apoi vom discuta.
-
#1564 robert 08 October 2011 | 13:57 Alice te rog nu te baga cu anti romani de pe site ca sunt inchisi in lumea lor ingusta -
#1565 robert 08 October 2011 | 13:53 #765
este o idee buna dca iti iese pasportul nimeni si nimic nu te poate impiedica sa-ti vizitezi propria tara -
#1566 Gebeleizis 08 October 2011 | 13:52 #730 Vad ca delirezi in contnuu. De unde ai luat ca sunt fan a lui Boia? Ce fel de moldo daci de 1000000? Se creaza impresia ca te afli intr-o lume imaginara rupta de realitate, fantomele acelei lumi te domina si te fac sa scrii lucruri pe care singu nu le intelegi si care nu au nimic cu textele la care te referi. Iti recomand sa mai citesti ceva, sa-ti largesti orizontul. Citeste-l pe Gilbert Durand si sper ca capacitatile tale intelectuale iti vor permite sa intelegi multe lucruri ce tin de structurile antropologice ale imaginarului. Sper ca vei avea capacitatea de a intelege si lucrarile lui Boia in caz contrar vei ramine un semidoct capabil doar la etichetari ieftine.
-
#1567 alice 08 October 2011 | 13:49 #762
uauuuuuuuuuuu vreau si eu sa vad manastirile romanesti, vreau si eu sa vad delta dunari, vreau si eu sa vad carpati, cred ca intr-o luna imi iese pasaportul romanesc daca vrei robert organizam o excursie sa vizitam tara mama ok? -
#1568 burlakul 08 October 2011 | 13:49 N-am nimic impotriva paminturile romanesti si as vrea sa calatoresc liber pe ele...Cum as vrea sa calatoresc liber pe intreg pamintul...La urma urmei ne apartine tuturor PLANETA PAMINT!!! -
#1569 burlakul 08 October 2011 | 13:46 #760Nu cred ca Dunarea o sa-mi imbogateasca mai mult valorile,decit locul unde m-am nascut...In Romania am fost si nu o data...Nu-i asta cel mai important...(in orice caz multumesc pentru invitatie,dar nu ma odihnesc pe bani straini...)
-
#1570 robert 08 October 2011 | 13:43 #761
UITE iti fac o favoare cand voi trece granita pentru prima oara ca ,cetatean roman te invit pe bani mei sa vizitam delta dunari -
#1571 burlakul 08 October 2011 | 13:40 robert: exista limba spurcata ,depinde din ce punct de vedere o privesti , eu o privesc di punctul de vedere ca vorbitori acestei limbi mi-au deportat bunei in siberiaTe asigur ca multi moldoveni sau alaturat cu rusii atunci...Denuntau in dreapta si in stinga...Contribuiau la deportari in rind cu ei...Pe urma tot moldoveni fara valori au trecut de partea lui Antonescu...De aceea sint periculosi cei fara valori si ce tradeaza propriul popor dupa propeiul interes!!!!
-
#1572 robert 08 October 2011 | 13:39 #757
UITE iti fac o favoare cand voi trece granita pentru prima oara ca ,cetatean roman te invit pe bani mei sa vizitam delta dunari -
#1573 burlakul 08 October 2011 | 13:37 robert: Calul moare de drum lung si prostul de grija altuiaCa nuca de perete)))))
-
#1574 robert 08 October 2011 | 13:37 #755
exista limba spurcata ,depinde din ce punct de vedere o privesti , eu o privesc di punctul de vedere ca vorbitori acestei limbi mi-au deportat bunei in siberia -
#1575 burlakul 08 October 2011 | 13:36 #754Aaaa esti din Balti...)))Acuma incep sa te inteleg mai bine...
-
#1576 burlakul 08 October 2011 | 13:35 #753Dar esti destul de matur ca sa hotarasti tu si soarta altora?
-
#1577 burlakul 08 October 2011 | 13:34 #751Nu exista limba spurcata,exista oameni care o spurca.Asa cum omul sfinteste locul asa si poate sa-l spurce tot el...
-
#1578 robert 08 October 2011 | 13:34 #752
in Blti unde locuiesc eu este o vorba ;;;Calul moare de drum lung si prostul de grija altuia -
#1579 robert 08 October 2011 | 13:32 #750
sunt destul de major ca sa-mi pot decide singur viitorul ,, cat despre fuman nu fumez decat tutun -
#1580 burlakul 08 October 2011 | 13:30 #746Si daca nu e calcam totul de aici in piciore,ne lasam excrementele si fugim?