11 december 2023, 12:05 views 11643

Slobozia-Rașcov, UTA din stinga Nistrului

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
672 locuitori

Slobozia-Rașcov este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Camenca și la 130 km de Chișinău. Satul Slobozia-Rașcov a fost înființat în secolul XVIII.

[top]Populația

Populaţia satului Slobozia-Rașcov alcătuia 672 de oameni în anul 2012.

[top]Istoria localitații

Satul Slobozia-Rașcov a fost înființat pe la mijlocul secolului al XVIII-lea pe pămîntul dăruit de principele Liubomirski parohiei Rașcov a apărut un cătun care aparținea familiei Varteresovici. În 1816 cătunul apare în documente ca Ksendzovca cu o populație de 60 de țărani polonezi. Către 1825 numărul locuitorilor ajunge la 90, iar denumirea localității este schimbată în Slobozia Rașcov.

Comments

 (0)
Aici puteţi lăsa comentariul/opinia proprie cu privire la noutate prezentată pe pagina.
Atenţie! Doar utilizatorii înregistraţi pot comenta, autentificaţi-vă, vă rugăm.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1355 locuitori

Badicul Moldovenesc este un sat şi comună din raionul Cahul. Badicul Moldovenesc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cahul și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1355 de oameni. Satul Badicul Moldovenesc a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.