Materiale din compartiment: Photo gallery | Audio gallery | Video gallery |

Covali Boris

S-a născut la 8 august 1982 în satul Suvorov, Republica Moldova, într-o familie de muzicieni. A absolvit școala muzicală, clasa vioară. Studiile superioare le obţine la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Facultatea Arta Teatrală.

Boris Covali a fost solist al formației „Cotton", a colaborat de asemenea, cu MC Mike, Nicoleta Nuca, formația „Singl Point", Pasha Parfeni.

Participă la o serie de concursuri muzicale, obţinînd nu o dată victorii: „Steua Chişinăului", „Vostocnîi bazar". În anul 2009 Boris participă la concursul „Golden Wing", cîntînd în duet cu Nicoleta Nuca. Iar în anul 2010 ‒ la concursul „Piati zvezd" de la Soci, cîştigînd Premiul Mare, cel mai preţios dar fiind premierea cu un Certificat, care îl permite să-şi difuzeze piesele la 400 de posturi radio în 16 țări.

În luna iunie anului 2012 Boris Covali a reprezentat Republica Moldova la Concursul Internațional „World Championships of Performing Arts", care a avut loc la Los-Anjeles, SUA.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
4442 locuitori

Tocuz este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Tocuz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Căușeni și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4442 de oameni. Satul Tocuz a fost menționat documentar în anul 1769.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.