Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Covali Boris

S-a născut la 8 august 1982 în satul Suvorov, Republica Moldova, într-o familie de muzicieni. A absolvit școala muzicală, clasa vioară. Studiile superioare le obţine la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Facultatea Arta Teatrală.

Boris Covali a fost solist al formației „Cotton", a colaborat de asemenea, cu MC Mike, Nicoleta Nuca, formația „Singl Point", Pasha Parfeni.

Participă la o serie de concursuri muzicale, obţinînd nu o dată victorii: „Steua Chişinăului", „Vostocnîi bazar". În anul 2009 Boris participă la concursul „Golden Wing", cîntînd în duet cu Nicoleta Nuca. Iar în anul 2010 ‒ la concursul „Piati zvezd" de la Soci, cîştigînd Premiul Mare, cel mai preţios dar fiind premierea cu un Certificat, care îl permite să-şi difuzeze piesele la 400 de posturi radio în 16 țări.

În luna iunie anului 2012 Boris Covali a reprezentat Republica Moldova la Concursul Internațional „World Championships of Performing Arts", care a avut loc la Los-Anjeles, SUA.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1896
Populația:
155 locuitori

Marchet este un sat din cadrul comunei Pogăneşti, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 56 km de orașul Hîncești și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 155 de oameni. Satul Marchet a fost menționat documentar în anul 1896.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.