Suhomlinov Vladimir

Suhomlinov Vladimir - actor, regizor.

Născut la 30 iunie 1945 în Chișinău, Republica Moldova.A absolvit Facultatea de Actorie a Institutului de Arte „G. Muzicescu” de la Chișinău (clasa profesoarei N. Aroneţkaia). Împreună cu colegii săi de breaslă şi cu profesoara lor au întemeiat Teatrul dramatic rus de la Tiraspol. Pe scena acestui teatru a jucat mai multe roluri de prim plan: Bascov în „Zorii liniştiţi” de B. Vasiliev, Gogladze în „Dosarul penal” de N. Dumbadze, Csanf din „Vulpea şi poama”de G. Figueiredo. Pe parcursul anilor 1993-1997 este conducător artistic al teatrului, profesor de Arta actorului la Universitatea „T. Şevcenco” din Tiraspol.
Artist Emerit al Republicii Moldova (1992).

Filmografia:
„Fugit de sub exortă”, 1965 ‒rol episodic,
„Leul adormit”,1965 „Mosfilm” ‒ rol episodic.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
69 locuitori

Tricolici este un sat din cadrul comunei Baccealia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 69 de oameni. Satul Tricolici a fost întemeiat în anul 1918.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.