Scutelnic Ion

Scutelnic Ion - regizor.

S-a născut la 18 aprilie 1942 în satul de  Ţarigrad, raionul Drochia, Republica Moldova.

A absolvit facultatea de actorie a Institutului de Stat de Arte Teatrale A. Lunacearschi în 1969 şi Facultatea de Regie de la VGHIK în 1 anul 1974, clasa profesorilor M. Romm M. şi L. Kulidjanov. Regizor al studioului «Moldova-film» din 1973 pînă în 1993. Lucrarea sa de diplomă este filmul artistic de scurt metraj „Valul verde”, 1974.

Filmografia:
„Valul verde”,1974 –  film artistic de scurt metraj,
Toamna − anotimpul nunţilor”, 1974 – documentar,
„A treizecia primăvară de la victorie”, 1975 – documentar,
„Nimeni în locul tău”,1976 –film artistic − regizor secund,
Agent al serviciului secret”, 1978 – film artistic − regizor,
„Cu ochi de pictor”, 1979 – documentar− regizor,
„Soroca”, 1980 – documentar− regizor,
„Meşteri populari”, 1980 – documentar− regizor
Vîrsta de trecere”, 1981− film artistic televizat −regizor,
Călătorie de nuntă înaintea nunţii”, 1982 –film artistic – regizor,
„Cum să devii celebru”, 1984 –film artistic –  regizor,
„Pămîntenii”, 1986 – documentar− regizor,
Jurnalul televizat „Usturici” (№ 3, 6 -1980 № 70 -1986; № 71, 1986; № 73 -1987; № 81 -1988 и т. д.,
Acţiune civilă”, 1988 − film artistic televizat −regizor,
Ion Druţă”, 1989; – documentar− regizor,
Maria Cebotari, Aria” − 2004, – documentar− coregizor.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1884
Populația:
814 locuitori

Pervomaiscoe este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sergheuca și Pervomaiscoe. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Drochia și la 191 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 814 oameni. Satul Pervomaiscoe a fost menționat documentar în anul 1884.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.