Fincheli Tamara

Fincheli Tamara - pictor de animaţie.

S-a născut la 25 mai 1952 la Riga, Letonia. A absolvit colegiul republican de pictură „I. Repin” de la Chișinău. A lucrat la studioul „Moldova-film” pe parcursul anilor 1977-1991.

Filmografia:    
„Căţeluşul zburător”, 1977,
„Băiatul care a jignit soarele”, 1977,
„Trompeta la plimbare”, 1978,
„Pescarii savanţi”, 1978,
„Cu picioare străine”, 1979,
„Doi vecini”, 1980,
„Cuvîntul de onoare al mînzului”, 1980,
„Pentru greşeli trebuie să plăteşti”, 1982,
„Frăţiorul Iepurilă, Frăţiorul Vulpoi şi toţi ceilalţi”, 1981 – regizor-scenograf,
„Două izvoare”, 1983,
„Insula de portocale”, 1985,
Povestea zăpezilor”, 1985,
Lady şi gentlmanii”, 1986,
Povestea etajului zece”, 1986,
„Florile tristeţii”, 1990 – regizor-scenograf.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1869
Populația:
6204 locuitori

Stăuceni este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goianul Nou și Stăuceni. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6204 de oameni. Satul Stăuceni a fost menționat documentar în anul 1869.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.