Romaşco Maria

Romaşco Maria - pictor de animaţie.

S-a născut la 1948 în oraşul Chișinău. A absolvit colegiul de pictură „I. Repin” în anul 1968. A lucrat în calitate de pictor de animaţie la studioul „Moldova-film” pe parcursul anilor 1977-1991.

Filmografia:
„Băiatul, care a jignit soarele”, 1977,
„Despre trandafirul alb, capabil să roşească”, 1982,
„Două izvoare”, 1983,
„Noaptea de Revelion”, 1983,
„Vrăjitorul bun”, 1983,
„Măturătorii veseli”, 1984,
Creanga de arţar”, 1985,
Lady şi gentlemenii”, 1986,
„Cele mai bune arme din lume”, 1986.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
183 locuitori

Cîzlar este un sat din cadrul comunei Cneazevca, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Leova și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 183 de oameni. Satul Cîzlar a fost înființat în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.