Romaşco Maria

Romaşco Maria - pictor de animaţie.

S-a născut la 1948 în oraşul Chișinău. A absolvit colegiul de pictură „I. Repin” în anul 1968. A lucrat în calitate de pictor de animaţie la studioul „Moldova-film” pe parcursul anilor 1977-1991.

Filmografia:
„Băiatul, care a jignit soarele”, 1977,
„Despre trandafirul alb, capabil să roşească”, 1982,
„Două izvoare”, 1983,
„Noaptea de Revelion”, 1983,
„Vrăjitorul bun”, 1983,
„Măturătorii veseli”, 1984,
Creanga de arţar”, 1985,
Lady şi gentlemenii”, 1986,
„Cele mai bune arme din lume”, 1986.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
8 locuitori

Ghizdita este loc.st.c.f. din comuna Fîntînița, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 175 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 8 oameni. Loc.st.c.f. Ghizdita a fost înființată la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.