Materiale din compartiment: Photo gallery | Audio gallery | Video gallery |

3 art

„3 art” – este un grup de folk-jazz din Moldova, Chișinău.

Grupul aduce în scenă o viziune proprie asupra muzicii şi improvizaţiei, în care s-au îmbinat diferite stiluri, posedînd noţiunile de muzică jazz, clasică, funck, folclor realizează o serie de compoziţii, demonstrînd cît de diferită, pînă la infinit chiar, poate fi muzica şi cît de variat poate fi dialogul muzical.

Acest proiect a fost conceput în octombrie 2009, în formula de trio: Alexandru Arcuş − flaut, Dan Brumă – chitară si Gari Tverdohleb – cajon (instrument spaniol) − percuţie. Pe parcursul anilor „3 art” a cîntat pe aproape toate scenele din Chișinău, inclusiv pe scena festivalului de „Ethno-jazz”.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
40 locuitori

Tomeştii Vechi este un sat din cadrul comunei Balatina raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Glodeni și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 40 de oameni. Satul Tomeștii Vechi a fost menționat documentar în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.