Aleabov Yuri

Yuri Alekseevici Aleabov - compozitor moldovean și rus , aranjator , interpret, compozitor, cronicar muzical, om de știință - candidat la științe biologice .

Artist onorat al Republicii Moldova (2001).

S-a născut pe 15 ianuarie 1958 la Chișinău în familia teoreticianului muzical, profesorului școlii de muzică "E. Coca" Alexei Ivanovici Alyabov și economistului Rimma Pavlovna Alyabova (născută. Sofronova). După clasa a opta a școlii muzicale speciale pentru copiii talentați a intrat în școala Republicană-internat cu profil sportiv din Chișinău, ulterior a obținut titlul de candidat la masterul sportului de înot (stilul Butterfly), dar circumstanțele nu i-au permis să-și continue cariera sportivă profesională.

În 1981, el a absolvit Facultatea de Biologie a Universității de Stat din Chișinău ”Lenin” și intră în școala postuniversitară a Universității de Stat din Moscova. Lomonosov în specialitatea " Biochimie și biologie moleculară».

În 1996, primește un grad de candidat la științe biologice, protejînd teza privind mecanismele moleculare ale apariției tumorilor maligne, al cărui conducător științific este doctorul în științe V. Ashapkin.

Participă la activitatea ansamblurilor muzicale. Cântecul lui "Mănăstirea" pe versetele lui A. Feta a fost interpretat de prietenul lui apropiat I. Sîrbu (via "Plai" (rum. Play)) la cea de-a VII-a ediție a concursului Unional de artiști Estrada.

În 1982, continuând să studieze la școala absolventă a USM, Alyabov intră în școala muzicală din Chișinău. N. Neaga la secția teoretico-compozițională (se învăluie în exterior\ a finisat express).

Începînd la unul 1992, lucrează la studioul de înregistrări Moldova-Record din Moldova, în calitate de aranjor și compozitor. A înregistrat circa 20 de CD—uri cu muzicieni din Moldova, România, Finlanda ,Israel (s. Argatu, K. Isak, A. Lazariuc, K. Moskovici, A. Puică, L. Pîslaru, I. Suruceanu, P. Teodorovici, M. Triboi și mn. colab.). Piesele lui devin laureate ale topurilor naționale (“Cea mai bună melodie a anului” din Moldova - 1994, 1995, “Premiul Radio România”, 1995 etc.), sunt interpretate la concursuri internaționale (“Vilnius – 1993”, Lituania; “Bazarul slav în Vitebsk”, 1994, Belarus; “Moscova-Ialta-Tranzit-96”, “Rusia; Cerbul de Aur” , 1996, Brașov - România; “Cairo International Song Festival”, 1996, Cairo - Egipt; “Regina della canzone”, 1998, Rimini - Italia etc.).

A scris muzică pentru filmele lui I. Tulpa ("trenul spre California"," invazia"), colaborează cu studioul de film"Moldova-film". Începe o alianță creativă strânsă cu regizorul Teatrului Republican "Luceafărul"  B. Focșa [en]. Ulterior, au fost realizate în comun peste 20 de lucrări de teatru.

Din 1996, trăiește și lucrează la Moscova. În perioada 1998-2017, a fost compozitor, redactor muzical al companiei de televiziune “Pilot TV” . În perioada 1999-2000, a fost director muzical al Centrului de producție A. Morozova (MSC). Colaborează activ cu N. Baskov, S. Zaharov, R. Ibrahimov, A. Marchakov, L. Serebrennikov, cu ansamblul vocal "Babie Leto", etc. În lume vin mai multe albume muzicale pe versurile lui F. Radov. Împreună cu grupul" Uhryum-River "(s.Argatu, V. Uhryumov) a implementat un proiect în stil jangle" noi povești rusești", care devine o deschidere la Târgul de muzică MIDEM din Cannes în 2000.

Din 2006-membru al Breslei Compozitorilor Uniunii Cineaștilor din Federația Rusă.

În perioada 2006-2009 a colaborat cu Biroul de promovare al ficțiunii, în urma căreia au fost create noi lucrări pe versurile poeților și scriitorilor ruși moderni.

Din 2005, Alеabov acționează ca un cronicar de muzică pentru portaluri de muzică informațională, autorul propriei coloane muzicale în Ziarul literar.

În 2013 compozitorul a fost ales în calitate de vicepreședinte al "Uniunii Internaționale a compozitorilor din secolul XXI. În cadrul acestei activități, el vorbește de mai multe ori cu prelegeri despre muzică pe site-urile din Moscova.

Din 2014, Alеabov -este președinte al Comitetului pentru prezentarea medaliei numit după Mikhail Cehov .

Lucrul în proiecte de televiziune

Din 1998, muzica lui Alеabov a fost redată în toate proiectele companiei de televiziune ’’Pilot-TV’’ (programul „Stingeți lumina” ( NTV , TV-6 , TVS ) „ Concertul de la Kremlin ” ( TVS), „ Pochemuchka ” ( Bibigon ), etc. proiectele Primului canal („ Test achiziție ”, autorul celor mai multe aranjamente ale programului TV „ Ghici melodia ”), canalului TVC („Cheia de aur”), Domashny („Noapte bună cu Smeshariki ”, „Doctor Kurpatov”) etc.

Lucru în filme

El continuă să scrie muzică pentru lungmetraje („Deserter” de Y. Muzyk , „ Tango over the Catcher ” de I. Talpa , „Călătorie” de V. Kharchenko-Kulikovsky , „Slove. Right in the Heart” de Y. Staal și alții), pentru scurtmetraje filme, la filme de serie și seriale de televiziune („ Călătorii ” G. Baysak , „Nu mă voi întoarce” T. Fedorov , „Kamenskaya - 6” M. Kim etc.).

Coloane sonore pentru filme devin populare în spațiul de internet ("eu nu mai cred" râul ursuz, "eu nu mă întorc" Yu Ignati, "chiar în inima" B. Shukenov, etc.). O mare atenție este acordată cu muzica pentru film documentar. În colaborare creativă cu studioul de film ’’Studio Lavr’’ , studioul de film ’’ Calea rusă’’ , au fost create cicluri documentare despre oameni de știință ruși și dezvoltări științifice și tehnice „ Ziua de Mâine nu moare niciodată” ( 2012 - 2017 ), au fost creat ciclul de călătorie prin inelul de aur " conducea Grecul”. În căutarea Rusiei reale ( 2015 - 2017 ), filme documentare despre persoane: „Infracțiunea Boris Păstârnac ”( 2012 , Laurel Studio),„ Yul Brinner : Suflet vagabond”( 2014 , Russian Way Studio) „Premiul Nobel regatta profesor Leontiev”  (2017 , studioul Russian Way) etc., cinema documentală istorică: „ Povestiri de Sevastopol ” ( 2008 - 2010 ), „ Romanovs . Royal business” ( 2014 , autor E. Chavchavadze ) și alții.

Lucru în teatru 

Conducătorul muzical și compozitorul spectacolelor proiectului teatral independent („Ricochet” bazat pe piesa de E. Taylor, „Forever Savage” de R. Becker, „Fete din calendar” de T. Firth și alții). Scrie muzică pentru piesa „Vrăjitoarea” ( 2001 ), apoi „Pasiunea pentru Emelyan” ( 2009 ) de S. Bezrukov , pentru piesa „Evadarea din șanț”, bazată pe romanul lui S. King , pusă în scenă de V. Gvozdkov la Teatrul dramatic Samara. ( Anul 2015 ). Începând cu 2006 , lucrează strâns cu teatrul muzical de stat „On Basmannaya”  . După ordinul acestui teatru, Alyabov a scris „prima din istoria operetei Rusiei post-perestroika bazată pe opereta R. Friml și G. Stodgardt  „Rose-Marie’’.

„Dragostea mea, Ros-Marie” trecut cu succes în sezonul 2008 la Casa Muzicii din Moscova . Piesa „Lampa magică a lui Aladdin” devine un eveniment teatral luminos pentru copiii sezonului 2009-2010.

Lucrări în genul Academic

În 2002 a fost scrisă poemul simfonic-cantat "cîntecul despre cuvântul rusesc" pentru cor, orchestră, soliști și recitatori la poeziile poeților ruși. În 2009, a fost creat un ciclu vocal-simfonic la versuri de M. Eminescu, compus din 9 lucrări. În 2010, a scris baletul pe tema istorică ’’Saga Dacilor’’, precum și a fost autorul libretului. În 2010 a ieșit  ’’Desene animate muzicale’’ care a fost lansate pentru compozitorii clasici din Europa de Vest și Rusia, precum și  pentru compozitori de gen ușor. În acest proiect muzical de bunăvoie ironic, autorul și-a permis să-și imagineze cum ar fi jucat piesa sovietică sfântă a lui N. Bogoslovsky „ Scows plin de mulă ” de I.-S. Bach , C. Debussy , S. Rachmaninov , A. Schnittke , R. Shchedrin și chiar O. Peterson etc.

16 februarie 2017, inima compozitorului sa oprit. Au rămas nerealizate multe proiecte creative.  În ziua înmormîntării lui, pe scenă la Teatrul Basmannaya au fost  spectacol cu muzica lui.

A fost înmormîntat în cimitirul Laikovo (districtul Odintsovo).

Familie

Yuri Alеabov are patru copii, de două ori a fost căsătorit.

Din 1996 soția lui, inspiratoare, interpretă a majorității lucrărilor lui  muzicale  gen ușoar, iar apoi genul academic este cîntăreața Stella Argatu.

Muzică pentru spectacole

1999 - „Ciuleandra”. Bazat pe romanul lui L. Rebryan , pus în scenă de B. Fokshi - Teatrul Republican „Luceafarul”, Chișinău

2001 - Zîmbetul unei nopți de vară. Pe baza operei lui I. Bergman , pusă în scenă de B. Fokshi - Teatrul Republican „Luceafarul”, Chișinău

2001 (2010) - „Vrăjitoarea” („Pasiune pentru Emelyan”). Bazat pe poveștile timpurii ale lui A. Cehov , pus în scenă de S. Bezrukov și V. Bezrukov - Moscova

2002 - „ Mascarada ”. Pe baza operei lui M. Lermontov , pusă în scenă de B. Fokshi - Teatrul Republican „Luceafarul”, Chișinău

2002 - Ricochet. Pe baza piesei lui E. Taylor, pusă în scenă de A. Spivak –proect de teatru indepentent, Moscova

2003 - „Petrecerea burlacilor. Întâlniri cu intermitere. " Pe baza operei lui L. Cunningham, pusă în scenă de S. Aldonin - Independent Theatre Project, Moscova

2003 - „Albă ca zăpada și altele”. Producție de V. Shamirov - Proiect de teatru independent, Moscova

2005 - „ Romeo și Julieta. Conform tragediei lui W. Shakespeare , pusă în scenă de B. Fokshi - Teatrul Republican „Luceafarul”, Chișinău

2006 - „ Principesa Turandot ’’). Bazat pe o lucrare a lui C. Gozzi , pusă în scenă de B. Focchi - Teatrul Republican „Luceafarul”, Chișinău

2007 - „ Livada cu vișin i’’. Bazat pe piesa lui A. Chekhov , pus în scenă de B. Fokshi - Teatrul Republican „Luceafarul”, Chișinău

2007 – ’’The Savage Forever’’. Bazat pe o piesă de R. Becker, pusă în scenă de D. Kazlauskas –proect de teatru independent, Moscova

2008 - „ Luceafӑrul’’. Conform poema lui M. Eminescu , pus în scenă de B. Foksi - Teatrul Republican „Luceafarul”, Chișinău

2008 - "Teatru după reguli și fără." Pe baza operei lui M. Frein, pusă în scenă de V. Petrov - Proiect de teatru independent, Moscova

2010 - Fete din calendar. Bazat pe piesa de T. Fert, pusă în scenă de A. Ustyugov - Proiect de teatru independent, Moscova

2011 - „Cîinele Grădinarului ’’. Conform comediei Lope de Vega , pusă în scenă de B. Focchi - Teatrul Republican „Luceafarul”, Chișinău

2012 - „Consumatorul de onoruri’’. Pe baza operei lui A. Strîmbyan , pusă în scenă de S. Fokshi - Teatrul Republican „Luceafarul”, Chișinău

2012 - Fiica căpitanului ( aranjament ). Pe baza operei lui A. Pușkin , pusă în scenă de J. Terteryan - Teatrul muzical din Moscova „Pe Basmannaya” , Moscova

2013 -Consolatorul de văduve. ( împreună cu S. Argatu ). Bazat pe comedia lui J. Marott și B. Randone, pusă în scenă de S. Fokshi - Teatrul Republican „Luceafărul” , Chișinău

2013 - „Aniversare”. Bazat pe piesa lui A. Cehov , pusă în scenă de V. Arkhipov - Teatrul muzical din Moscova „Pe Basmannaya” , Moscova

2013 - „Steaua fara nume’’. Pe baza operei lui M. Sebastian , pusă în scenă de B. Fokshi - Teatrul Republican „Luceafarul”, Chișinău

2015 - „ Evadarea din Shawshank ”. Bazat pe opera lui S. King , pus în scenă de V. Gvozdkov - Teatrul de dramă academică Samara. M. Gorky , Samara

2015 - „Aventura de noapte sau Bagatelle” ( aranjament ). Pusă în scenă de J. Terteryan - Teatrul muzical din Moscova „Pe Basmannaya” , Moscova

Spectacole pentru copii

2006 - „ Piciul și Carlson’’. Conform povestirii lui A. Lindgren , pusă în scenă de S. Skintyan - Teatrul Republican „Luceafarul”, Chișinău

2009 - Aladin. Bazat pe Cartea o mie și una de nopți , pus în scenă de S. Fokshi - Teatrul Republican „Luceafarul”, Chișinău

2010 - „ Prințesa și Porcarul’’. Conform povestirii lui G.-H. Andersen , pusă în scenă de S. Fokshi - Teatrul Republican „Luceafarul”, Chișinău

2010 – ’’Lampa magică lui Aladdin’’. Bazat pe un basm arab, producție de J. Terteryan - Teatrul muzical din Moscova „Pe Basmannaya” , Moscova

2011 - „ Fata Babei și Fata Moșneagului’’ (împreună cu S. Argatu ). Conform basmului lui I. Creangă , pus în scenă de S. Fokshi - Teatrul Republican „Luceafarul”, Chișinău

2012 - „ Frumoasa și Bestia’’ ( împreună cu S. Argatu ). Conform basmului european ( S. Perro ), pus în scenă de S. Fokshi - Teatrul Republican „Luceafarul”, Chișinău

2014 - „Motanul încalțat’’. Conform poveștii lui S. Perrot, pusă în scenă de S. Foksi - Teatrul Republican „Luceafarul”, Chișinău

2013 - „Teremok” ( Yu. Alyabov, în plus, autorul textelor ). Bazat pe povești populare rusești, pus în scenă de M. Bobkova - Teatrul muzical din Moscova „Pe Basmannaya” , Moscova

2015 - „ Eliza și Lebedele sălbatice’’ ( împreună cu S. Argatu ). Conform povestirii lui G.-H. Andersen , pusă în scenă de B. Focsi - Teatrul Republican „Luceafarul”, Chișinău

2015 - „Hansel și Gretel’’ ( împreună cu S. Argatu ). Conform povestirii lui B. Grimm , pusă în scenă de S. Fokshi - Teatrul Republican „Luceafarul”, Chișinău

2015 - Pui de Aur ( aranjament) . Pusă în scenă de J. Terteryan - Teatrul muzical din Moscova „Pe Basmannaya” , Moscova

2016 - „Copilul din stele’’ ( împreună cu S. Argatu ). Bazat pe basmul lui O. Wilde , pus în scenă de S. Fokshi - Teatrul Republican „Luceafarul”, Chișinău

Musicaluri

2003 - "Cazinou - concert divertissement"

2006 - „ Opera de trei parale’’, rezolvată în genul hip-hop. Pe baza piesei lui B. Brecht , pusă în scenă de B. Focchi - Teatrul Republican „Luceafarul”, Chișinău

Performanță radio

„Harold și Mot”. Pe baza activității lui K. Higgins, regizorul I. Șchegolev

Muzică pentru filme

Filme artistice

Lungime completă

1991 - „Tot ce există, a fost deja” - regizorul A. Yuryev 

1992 - „Trenul spre California” - regizorul I. Talpa

1993 - „ Obsesie ” - regizorul I. Talpa

1994 –„Deserterul’’ – regizorul Yu. Music

1995 - „Tango  peste prăpastie’’ -  regizorul I. Talpa

1997 - „Ricochet’’ - regizorul I. Talpa

2000 - „ Nu te ma  încred ” - regizorul I. Șchegolev

2005 - „Timp suplimentar” - regizorul A. Brunkovski

2007 - „ Valery Kharlamov. Timp suplimentar ”- regizorul Yu. Korolev

2007 - „Călătorii” - regizorul V. Kharchenko-Kulikovski

2011 - "Slove. Direct în inimă " - regizorul J. Staal

2017 – Oryol Reshka (neterminat) - regizorul J. Staal

Scurt metraj

2001 - „ Luni curat ” - regizorul M. Migunova

2008 - „Liu ta ...” - regizorul F. Vitkovski (lucrare de absolvire)

2011 - „ Acuarelă” - regizorul A. Brunkovski

2013 - „Nu mă interesează” - regizorul A. Novopashin

2014 - „Invidia” - regizorul V. Kharchenko-Kulikovski

2014 - „Artifact” - regizor A. Klochko (Sayanskaya)

Filme documentare

1997 - „Castelul magic” - regizorul A. Brunkovski

2003 - „Căsătoria în italiană” - regizorul A. Brunkovski

2004 - „ Irina Skobtseva . Viața Desdemonei ” - regizorul  A. Brunkovski

2005 - „1989” - regizorul S. Dremov

2007 - 2010 - ciclul de 15 filme „ Povești Sevastopol ” - Studio Laurel

2010 - " TU " - regizorul I. Safarov, studio de film calea Rusă

2011 - „ Crima lui Boris Pasternak” - regizorul S. Rezvushkina, Lavrl Studio

2011 - " Arkady Koshko – geniul, detectivului rus" - regizorul E. Akkuratova

2011 - „ Viața-cadou” - regizorul I. Safarov, studio de film calea Rusă 

2011 - „Când copacii erau mici” - Studio Laure

2011 - Ciclul multi-serie " Puterea mea în infirmitate. Femei în ortodoxie ”- Studio Laurel

2011 - 2017 - Seria „Mâine nu moare niciodată” - Laurel Studio

2012 - „Cenușa copilăriei” - regizori A. Brunkovsky , I. Golua

2012 - „Întoarcerea lui Grechaninov ” - regizor E. Trusevici , Russian Way Studio Studio

2012 - „Triumful rusesc într-o țară străină. Inginer Ponyatov ”- regizorul G. Tagiev, studio de film calea Rusă

2012 - „ Povestea Bryansk” - regizorul S. Zaitsev , studio de film calea Rusă

2013 - „Un ciclu de 5 episoade din Romanov. Afaceri imperiale "- regizorul G. Ogurnaya

2013 - „ Doctor Trapeznikov : să supraviețuiască, să nu moară” - Laurel Studio

2013 - „ Cum cazacii au cucerit lumea” - regizorul G. Tagiev, studio de film calea Rusă

2013 - „Codul lui Chiril . Nașterea civilizației”- director A. Serpov

2014 - „ Pike, trăiește mult” - Laurel Studio

2014 - „ Iul Brinner : Sufletul unui Vagabondului” - regizor M. Kuklin, studio de film calea Rusă

2014 - „ Zaharia lui Arkus-Dantov  . Tatăl rus al legendei americane ”- regizorul A. Burykin, studio de film calea Rusă

2015 - „Pedagogia dramatică a lui Albert Likhanov ” - Laurel Studio

2015 - „Primăvara Rusă” - Studio Laurel

2015 - Ciclul multi-serie „Geografia științei rusești” - Studio Laurel

2015 - Seria „Sunt local” - Laurel Studio

2015 - 2017 - Seria „A fost greacă. În căutarea Rusiei reale ”- Laurel Studio

2016 - „Trei râuri. Punct de referință "- director D. Semibratov

2016 - „Soldat sovietic” - regizorul I. Safarov

2016 - Ciclul în două părți „Web de moarte” - Laurel Studio

2017 - „Despre Baikal să fim sinceri” - Laurel Studio

2017 - „Regata Nobel a profesorului Leontiev ” - regizorul E. Trusevici , Studioul rusesc de film

Telefilme

2001 - „ Sabia stăpânului” - regizor I. Șchegolev

2005 - „Paparațța” - regizor T. Fedorov

2006 - „ Râde De Dumnezeu ” - regizor V. Kharchenko-Kulikovski

2006 - „ Întoarcerea tatălui risipitor” - regizor E. Grammatikov

Serial TV

1997 - „Întoarcerea cheii” - regizorul I. Șchegolev

2002 - „ Privind în jos” - regizorul  I. Shchegolev

2004 - „ Reflecții ” - regizorul  S. Griff

2005 - „ Nu mă întorc” - regizorul T. Fedorov

2005 - „Descoperirea Rusiei” - regizorul R. Solovyov

2011 - „ Kamenskaya - 6 ” - regizori M. Kim, E. Anashkin

2012 - „Fortune Teller” - regizori O. Naychuk, E. Kuznetsova

2012 - „ Căsătorie inegală ” - regizorul N. Mikryukova

2013 - „ Nu ești singur.” - regizorii D. Panchenko, N. Mikryukova

2013 - „ Menajera” - regizori G. Zakaryan, E. Palmov

2013 - „Imediat după crearea lumii” - regizorul A. Daruga

2013 - „ Al cincilea guardian’’ - director V. Pichul

2014 - „ Legături frățești” - regizorul V. Kharchenko-Kulikovski

2015 - „Consultarea femeilor” - regizorii A. Șușevici, V. Ignatiev

Lucrări de animație

1995 - "Missiunea" (film animat) — regia A. Popescu

1997-1999 - "Mansarda Fruttis" — transmisie de animație) - TV "pilot-TV" - canal TV " Ort»

1999 - "Academia de greșeli proprii — animație) - radiodifuzor" pilot-TV "- canal TV " Ort»

2000-2003 — " Stinge lumina "(transmisie de animație)-radiodifuzor" pilot — TV "- canal TV "NTV", "TV-6", " TVs»

2002-2003 - "Predicție meteo" — (transmisie de animație) - radiodifuzor "pilot-TV" - canal TV " TVs»

2002-2003 - "Concert Kremlin" (emisiune de animație) - radiodifuzor "pilot-TV" - canal TV " TVs»

* 2003-2004 - "Săgeata roșie" —( transmisie de animație) - radiodifuzorul "pilot-TV" - postul de televiziune " NTV»

2007 - "Fără reduceri" —( transmisie animată) - radiodifuzor "pilot-TV" - canal TV " RTV 1»

2007-2008 - "Este corect" — (transmisie de animație) - radiodifuzor "pilot-TV" - canal TV " NTV»

2009 - "Lecții de bune maniere" — (animație) - radiodifuzor "pilot-TV" - Canal TV " Bibigon»

2011 - "Regele se uită" (film animat) — regizat de M. Filoneț

2011-2014 — " Călătorește cu noi "(emisiune de animație)-radiodifuzor "pilot — TV "- canal TV " carusel»

2012-2013 - "Înainte în trecut" — (transmisie de animație) - radiodifuzor "pilot-TV" - canal TV " carusel»2007-2009 - "vorbim fără erori" — (transmisie animată) - radiodifuzor "pilot-TV" - canale tv "carusel", " Bibigon»

2009-2014 — " Pochemuchka "(transmisie de animație)-TV" pilot — TV "- canale "carusel", " Bibigon»

Premii

1994 - Рremiul "cel mai bun cântec al anului" - parada de succes a radioului național al Moldovei pentru piesa "Edelvais" (s. Arga ro)

1994-Рremiul Festivalului "Vivat Cinema Rusia "Film" infestare " I. talpa

1995-Рremiul" cel mai bun cântec al anului "- parada de succes a radioului național al Moldovei pentru piesa" numararea " (S. Argatu)

1995-Premiul Radio România pentru piesa " Tu esti unicul mal "(S. C. Isaac)

1997-Premiul Festivalului Internațional de film de la Tașkent pentru filmul "Tango peste prăpastie" de I.  Tulpa

2000 - Premiul "Stopud Hit 2000" pentru cea mai bună publicitate audio

2001-Рremiul "TEFI 2001" pentru programul "stinge lumina", ca parte a echipei de studio " pilot TV»

2002-Рremiul "TEFI 2002" pentru programul "stinge lumina", ca parte a echipei de studio " pilot TV»

2002-Marele Premiu al Festivalului Internațional de producții teatrale din Trabzon, spectacolul "Mascarada" de B. Focșa

2003 - Premiul Fundației Slavean (Bulgaria) pentru crearea poemului simfonic-cantate " cântec despre cuvântul rusesc»

2003-Premiul Internațional de Telekinoforum "împreună" pentru crearea poemului simfonic-cantate " cântec despre cuvântul rusesc»

2004 - Рremiul "TEFI 2004" pentru programul "red arrow", ca parte a echipei de studio " pilot-TV»

2006-Premiul Național al Moldovei pentru cea mai bună muzică teatrală a sezonului 2005-2006

2007-Marele Premiu al Festivalului de la Cannes documentar publicitar "reconstrucția pieței gării din Belarus»

2015-Diploma de Onoare a Adunării Interparlamentare a statelor membre ale CSI pentru contribuția la consolidarea prieteniei dintre popoarele statelor membre ale comunității.

2016-Premiul comunității teatrale" Unitem "din Republica Moldova pentru cea mai bună muzică originală, spectacolul" Hansel și Gretel»

2016-Mulțumiri "Casa-muzeu A. P. Cehov în Yalta" pentru <... prezentarea originală a dramaturgiei cehești, o înțelegere profundă a creativității marelui scriitor rus, care a găsit întruchiparea în "Valsul Cehov"

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
831 locuitori

Bobuleşti este un sat din cadrul comunei Gura Camencii, raionul Floreşti. Este situat pe malul stîng al rîului Răut, la 5 km de orașul Floreşti şi la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 831 de oameni. Satul Bobulești este atestat documentar în anul 1618.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.