Cozaru Nelly

Nelly Cozaru a absolvit în anul 1985 Şcola ”B. V. Şciukin” din cadrul „Teatrului Vahtangov”. Tînăra actriţă făcea parte din al doilea studio moldav care a absolvit  Şcoala Teatrală „B. V. Şciukin”. După reîntoarcerea la Chișinău Nelly Cozaru a lucrat o perioadă de timp la Teatrul „Luceafărul”. Actriţa face parte din echipa care a pus bazele Teatrului „Eugen Ionesco”, activînd timp de opt ani în cadrul acestuia şi avînd o frumoasă carieră actoricească.

Apoi devine actriţă liberă, o perioadă activează în Teatrul Național „Mihai Eminescu”, participînd totodată la diverse proiecte teatrale. Nelly Cozaru de 10 ani predă studenţilor „Arta Actorului”  la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, fiind şef de catedră şi conducător de curs.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
3036 locuitori

Vărvăreuca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vărvăreuca și Stîrceni. Satul Vărvăreuca este situat la o distanță de 3 km de orașul Florești și la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3036 de oameni. Satul Vărvăreuca a fost atestat documentar la 12 aprilie 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.