Teatre
Teatrul, în calitatea sa de fenomen al culturii prin excelență, a captat dintotdeauna energiile creatoare ale dramaturgilor, regizorilor, actorilor, spectatorilor. Teatrul, prin vocația sa, este un formator al valorilor, un însuflețitor al idealurilor, un animator al opiniei publice, un tribun al spiritelor novatoare.
Teatrele din Republica Moldova au o istorie frumoasă, marcată de multiple realizări, o tradiție scenică afirmată, actori consacrați și un public fidel. Colectivele teatrale se află într-un continuu proces de căutare de noi forme și mijloace expresive, familiarizînd publicul cu cele mai noi realizări în domeniul artei teatrale şi a dramaturgiei naţionale şi mondiale. Colectivele teatrale formate în perioada postbelică, dar și după declararea independenței Republicii Moldova au contribuit substanțial la trezirea conștiinței naționale a moldovenilor, renașterea tradițiilor și afirmarea valorilor strămoșești.
Teatrul „Național Mihai Eminescu”
Teatrul Republican „Luceafărul”
Teatrul Național de Opera și Balet "Maria Bieșu"
Teatrul „Satiricus Ion Luca Caragiale”
Teatrul dramatic municipal „Pe strada Trandafirilor”
Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din oraşul Bălţi
Teatrul Dramatic Rus de Stat „A.P.Cehov”
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1919
- Populația:
- 684 locuitori
Flocoasa este un sat din cadrul comunei Ciobalaccia, raionul Cantemir. Situat în zona Colinelor Tigheciului, satul Flocoasa se află la distanța de 25 km de orașul Cantemir şi la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 684 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1919.