16 january 2016, 10:00 Art of prehistoric period views 13493
La Drochia se va deschide ușile un nou colegiu
16 january 2016, 10:00 Art of prehistoric period views 13493

La Drochia se va deschide ușile un nou colegiu

La Drochia în curând își va deschide ușile Colegiul Universității de studii Politice și Economice Europene Constantin Stere.

Această idee a venit de la un grup de inițiativă, format de foștii studenți ai universității, în urma unor probleme cu care se confruntă raionul Drochia, informează DrochiaTV.

La colegiu se vor preda mai multe științe: informatică, ecologia,ingenerie, sport și altele. Colegiul va face o concurență celor patru licee care activează în orașul Drochia, deoarece pentru elevii din localitățile rurale sunt prevăzute toate condițiile de trai, ceea ce nu întrunesc liceele din oraș.

Colegiul va fi amplasat în clădirea fostului gimnaziu internat de tip sanatorial din oraș, care prin decizia consiliului raional Drochia a fost dat prin contract comodat pe un termen de 30 ani Universității de studii Politice și Economice Europene.

Source: stirilocale.md

Keywords:

localitati , colegiu , studii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
768 locuitori

Chircani este un sat din cadrul comunei Cucoara, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cahul și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 768 de oameni. Satul Chircani a fost menționat documentar în anul 1861.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.