01 april 2016, 11:11 Styles of Moldovan dance views 8078
Cum arată cel mai original brad din Ungheni
01 april 2016, 11:11 Styles of Moldovan dance views 8078

Cum arată cel mai original brad din Ungheni

Are 40 de centimetri înălţime, iar în loc de crenguţe are... macaroane. E vorba de un brad de toată frumusețea, confecționat de elevii clasei a VIII-a B de la Liceul "Gheorghe Asachi" din Ungheni. Ideea i-a aparținut Silviei Ungureanu, care s-a inspirat din internet.

"La început, ne-a părut că va fi simplu să încleiem niște paste pe un con, apoi să le colorăm cu vopsea aurie. Nu a fost așa. Am muncit trei zile la acest brad", a spus Silvia pentru expresul.com, specificînd că au avut nevoie de patru kilograme de pase, ca să realizeze un brăduț cu înălțimea de 40 de centimetri. Dar efortul a meritat. Asta, pentru că anume acest brăduț a fost declarat cel mai original în cadrul unei expoziții, organizate la liceu. Peste 170 de brăduți, mai mari, mai mici, mai pufoși, de toate culorile, unul mai frumos decît altul, confecționați din diferite materiale au fost expuși la acea expoziție, pe 22 decembrie.

"An de an, copiii se străduiesc să creeze brăduți cît mai frumoși și ingenioși, astfel că, de fiecare dată, avem ce admira", a menționat Maria Buruiană, director adjunct pe educație la liceu. Deși s-a arătat încîntată de lucrările elevilor, dînsa și-a exprimat regretul că, după finalizarea concursului, brăduții, de obicei, sînt lăsați de izbeliște și nimeni nu mai are nevoie de ei. "Ar fi bine să fie organizat vreun tîrg al pomilor de Crăciun în oraș, unde elevii să-și poate vinde creațiile lor", a opinat Maria Buruiană.
Expoziția-concurs de brăduți de Crăciun a făcut parte dintr-un șir de evenimentre dedicate sărbătorilor de iarnă care au loc tradițional la Liceul "Gheorghe Asachi".

Source: provincial.md

Keywords:

brad , Ungheni , produse

Comments

 (1)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
698 locuitori

Codrul Nou este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Codrul Nou este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţă de 25 km de oraşul Teleneşti şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 698 de oameni. Satul Codrul Nou a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.