20 october 2015, 14:17 Styles of Moldovan dance views 40288
Primăria Ungheni a lansat Campania ecologică „Îmi iubesc Ungheniul curat”
20 october 2015, 14:17 Styles of Moldovan dance views 40288

Primăria Ungheni a lansat Campania ecologică „Îmi iubesc Ungheniul curat”

În perioada 19 octombrie – 19 noiembrie anul curent, Primăria oraşului Ungheni lansează Campania ecologică de toamnă „Îmi iubesc Ungheniul curat". Această campanie presupune o amplă acţiune de curăţenie a domeniului public şi privat, în toate cartierele oraşului Ungheni, se anunţă într-un comunicat de presă publicat pe site-ul primăriei.

Având în vedere că vine sezonul rece şi în această perioadă foarte mulţi ungheneni de la case, dar şi de la blocuri, se pregătesc pentru iarnă, administraţia publică locală a hotărît să să înceapă luna curăţeniei de toamnă pe 19 octombrie. Pînă la data de 19 noiembrie se vor efectua următoarele operaţiuni specifice de salubrizare: măturat mecanizat, măturat manual, întreţinere şi greblat zone verzi, plantare de arbori, curăţarea terenurilor de frunze şi crengi, degajarea terenurilor de corpuri străine.

În cadrul acestei campanii se face apel către toţi unghenenii, persoane fizice şi juridice (asociaţii de proprietari, societăţi comerciale, instituţii publice şi de învăţământ) să contribuie la realizarea curăţeniei în oraş, prin luarea de măsuri care să ducă la curăţarea spaţiilor din perimetrul imobilelor de locuit şi a celor cu altă destinaţie. Este interzisă adunarea deşeurilor în grămezi lîngă punctele de colectare, sau de-a lungul străzilor. Acestea sunt împăştiate de vînt şi crează un aspect inestetic. De asemenea, este strict interzisă arderea grămezilor de frunze şi crengi.

„Toţi unghenenii trebuie să înţeleagă că doar împreună putem avea un oraş curat pe care să-l lăsăm moştenire copiilor noştri. Îi invit pe toţi locuitorii oraşului Ungheni la un efort comun, deoarece doar împreună putem schimba faţa oraşului", a declarat primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros.

Campania „Îmi iubesc Ungheniul curat" are ca obiectiv de bază implicarea tinerilor şi a copiilor în activităţi de întreţinere a mediului înconjurător, pentru a le dezvolta sentimentul responsabilităţii faţă de mediu. Tinerii, dar şi adulţii, sunt încurajaţi să participe la acţiunile de salubrizare în calitate de voluntari. De asemenea, se va pune accentul pe sensibilizarea şi responsabilizarea întregii comunităţi cu privire la importanţa reciclării materialelor. În acest scop, în instituţiile de învăţământ, va fi organizat concursul „Tu reciclezi, noi îţi dăm un copăcel". Astfel, pentru colectarea petului şi a hîrtiei, şcoala va primi copaci pentru a fi plantaţi pe terenul adiacent. Instituţia care va colecta cele mai multe materiale reciclabile va fi premiată.

La data de 31 octombrie va avea loc tradiţionala zi „Un arbore pentru dăinuirea noastră", care presupune sădirea arborilor în zonele verzi din oraşul Ungheni care necesită împădurite.

Source: provincial.md

Keywords:

primaria , ecologie , toamna

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
266 locuitori

Evghenievca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea Evghenievca se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 266 de oameni. Satul Evghenievca a fost întemeiat în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.