25 august 2021, 15:00 views 3271
În inima capitaleia ar putea apărea o nouă clădire
25 august 2021, 15:00 views 3271

În inima capitaleia ar putea apărea o nouă clădire

În locul fabricii Aroma, amplasată pe strada Toma Ciorbă 38, în centrul capitalei, ar putea fi construită o nouă clădire multietajată cu spații locative și comerciale. Proiectul a fost inclus în Planul urbanistic zonal (PUZ) pentru teritoriul din perimetrul străzilor Toma Ciorbă – Mitropolit Dosoftei – Mitropolit Petru Movilă – bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfînt, care urmează să fie supus dezbaterilor publice, care vor avea loc la data de 17 septembrie, scrie replicamedia.md

Potrivit unui anunț al Preturii Buiucani, beneficiarul consultărilor publice este de compania de construcții SC „Optimart Group” SRL, iar autorul proiectului este Institutul municipal de proiectări „Chișinăuproiect”.

La anunț au fost anexate două schițe de proiect a unei clădiri noi cu șapte niveluri. Potrivit pretorului sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, este vorba despre o clădire care ar putea fi construită pe locul fostei fabrici Aroma, amplasată pe strada Toma Ciorbă 38.

Totodată, directorul ÎM „Chișinăuproiect”, autorul proiectului de reconstrucție a străzilor, Liviu Cărăuș, a declarat că dezbaterile publice se vor organiza pentru întreg planul urbanistic, care include și obiectivul menționat. „Atît municipalitatea, cît și compania „Optimart” SRL, vor analiza propunerile societății civile.
Consultările publice vor avea loc pe 17 septembrie 2021, ora 15:00, în Sala de ședințe a Preturii sectorului Buiucani, strada Mihai Viteazul, 2.
La consultări sînt așteptate toate părțile interesate în care sînt interesați de reconstrucția perimetrului străzilor Toma Ciorbă – Mitropolit Dosoftei – Mitropolit Petru Movilă – bd. Ștefan Cel Mare și Sfînt”.
Totodată, părțile interesate pot expedia recomandări pe marginea consultărilor publice (dezbateri publice) în adresa Preturii de sector: str. Mihai Viteazul, 2, și/sau pe adresa electronică a Preturii – buiucani@pmc.md, fie la numărul de tel. (022) 29-50-36.

Source: noi.md

Keywords:

proiect , Chisinau , construcție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
560 locuitori

Bezeda este un sat din cadrul comunei Bogdăneşti, raionul Briceni. Bezeda este un sat mic, situat pe malul Prutului, la o distanţă de 33 km de oraşul Briceni, la 25 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 248 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 560 de oameni. Satul Bezeda a fost întemeiat în anul 1810.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.