07 january 2021, 16:30 views 2641
În capitală a fost inaugurat scuarul în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl
07 january 2021, 16:30 views 2641

În capitală a fost inaugurat scuarul în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl

Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl au fost finalizate. Suplimentar, vor fi efectuate lucrări la sistemul de irigare, pentru ca gazonul şi florile să fie udate automatizat.

Precizările au fost făcute pentru IPN de directorul Direcţiei generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA), Ion Burdiumov.

Potrivit lui, în caietul de sarcini elaborat inițial nu era inclusă şi irigarea, aceasta fiind decisă mai tîrziu. Astăzi s-a organizat licitaţia şi a fost desemnat cîştigătorul cu care se va semna un contract.

Celelalte lucrări: de asfaltare, pavare, instalare a sistemului de iluminat și a mobilierului urban sînt finalizate. Este montat și monumentul în memoria victimelor catastrofei, asumat de o asociație obștească.

Scuarul amenajat în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl se află lîngă parcul Valea Trandafirilor din sectorul Botanica al capitalei. Scuarul e de tip deschis, cu acces pentru fiecare.

Source: noi.md

Keywords:

Scuar , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
745 locuitori

Chioselia Mare este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica și Chioselia Mare. Localitatea se află la distanța de 52 km de orașul Cahul și la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 745 de oameni. Satul Chioselia Mare a fost menționat documentar în anul 1765.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.