12 march 2020, 18:40 views 4595
Majoritatea parlamentară a lăsat SUA fără terenul Stadionului Republican
12 march 2020, 18:40 views 4595

Majoritatea parlamentară a lăsat SUA fără terenul Stadionului Republican

PSRM - „Pentru Moldova" a votat în două lecturi abrogarea deciziei de a transmite terenul Stadionului Republican către Ambasada SUA.

Amintim că prin decizia din august 2018, Guvernul Filip a decis să dea terenul fostului Stadion Republican pentru construcția Ambasadei SUA. În același an, în octombrie, Parlamentul a adoptat o lege care permitea „transmiterea pămîntului americanilor pentru construcția ambasadei". Totuși, Igor Dodon nu am semnat acea lege, fapt ce a dus la suspendarea lui din funcție de către Curtea Constituțională, iar documentul a fost semnat de Andrian Candu, președintele Parlamentului de atunci, transmite deschide.md.

După ce PDM a plecat de la guvernare în iunie 2019, Dodon a anunțat că a propus Statelor Unite ale Americii alte patru locații, decît Stadionul Republican, pentru edificarea ambasadei.

Potrivit actualului proiect al PSRM, „Primăria mun.Chișinău se află în proces de elaborare a planului general urbanistic al capitalei și intențiile de orice tip vis-a-vis de acest bun imobil urmează a fi ghidate ținînd cont inclusiv și de acest obiectiv important de interes public".

Deputații „Pentru Moldova" au anunțat că ar intenționa să construiască pe acest loc un imens parc familial.

Source: deschide.md

Keywords:

decizie , stadion , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
1289 locuitori

Novosiolovca este un sat şi comună din raionul Taraclia. Novosiolovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Taraclia și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1289 de oameni. Satul Novosiolovca a fost întemeiat în anul 1964.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.