05 august 2020, 16:10 views 3575
Cîți bani a pierdut capitala din cauza transportului gratuit?
05 august 2020, 16:10 views 3575

Cîți bani a pierdut capitala din cauza transportului gratuit?

Bugetul municipiului Chișinău a pierdut 43 de milioane de lei, venituri ce nu au fost încasate din activitatea transportului public în perioada cît acesta a fost gratis.

Datele au fost enunțate de primarul general al Capitalei, Ion Ceban, la emisiunea „Puterea a Patra" la N4, transmite agora.md.

„Dacă să luăm transportul public, pentru că a fost gratis o perioadă lungă, și chiar dacă acum s-au întors taxatorii, nu sînt încasările celea pe care le avem obișnuit. De obicei aveam 700-900 de mii zilnic încasate la buget pentru deplasare", susține primarul.

Acum, zilnic municipalitatea încasează 290 de mii de lei din activitatea transportului public. Ceban susține că cifra este de 3 ori mai mică decît pînă la starea de urgență.

Totodată, primarul a menționat că anterior zilnic cheltuielile pentru transportul public din Chișinău ajungeau la 1,4-1,9 milioane de lei. Din această sumă, 1 milion de lei era acoperit prin subvenții de la Primărie, iar restul erau încasări.

„Acum pierderile sînt foarte mari. Pentru această perioadă, pierderile au fost estimate la 43 de milioane de lei. Și am rugat și suportul bugetului public național pe această dimensiune ca să facem față", a adăugat Ceban.

Source: agora.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
381 locuitori

Alava este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lazo și Alava. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ștefan Vodă și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 381 de oameni. Satul Alava a fost menționat documentar în anul 1864.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.