|
Chişinăul a devenit pentru o zi paradis al pomuşoarelor şi căpşunilor
Pentru o zi scuarul Catedralei din capitală a devenit un adevărat paradis al pomuşoarelor şi căpşunilor. Mai mult de 70 de producători autohtoni au adus peste două tone de fructe la Festivalul „Summer Berry Fair". Festivalul este la prima ediţie şi are drept scop promovarea producătorilor autohtoni.
Peste 70 de producători de pomuşoare, căpşuni şi zmeură din toată Republica Moldova au venit în scuarul Catedralei cu tot ce au mai bun. Aceştia au organizat tarabe personalizate la care au putut să-şi vîndă direct marfa. „Sînt delicii din copilărie. Am cuşma lui Guguţă, piersici, ecler cu cremă de lămîi, ruladă cu vişină şi căpşună, și alte bunătăți. Venim din raionul Ungheni cu 100 de kilograme de căpșuni ca să ne promovăm şi să ne cunoască lumea", au spus producătorii prezenți la festival.
Oamenii au savurat din bunătăţile ecologice de la festival şi au gustat din prăjiturile pregătite pe loc de către mai mulţi bucătari. „Am cumpărat căpşuni şi nişte prăjituri, preţurile sînt acceptabile. Este minunat, încă nu am reuşit să facem cumpărături, dar urmează, totul e super. Este foarte bine, este aglomerat, oamenii au venit de la primele ore să ia cele mai proaspete fructe şi pomuşoare ale Moldovei", au spus oamenii.
Organizatorii spun că scopul principal al evenimentului este în primul rînd promovarea producătorilor autohtoni. „Încercăm să arătăm oamenilor că poţi să ai o ţară ca afară în care lucrurile sînt organizate civilizat, în care să existe tarabe, în care să existe condiţii minime pentru ca atît producătorul, cît şi consumatorii, să simtă că noi ne civilizăm",a declarat organizatoarea festivalului, Nata Albot.
Festivalul „Summer Berry Fair" este la prima ediţie. În Republica Moldova cresc peste 11 tipuri de pomușoare, cultivate de peste 700 de producători locali.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1482
- Populația:
- 4995 locuitori
Mingir este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Semionovca și Mingir. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4995 de locuitori. Satul Mingir a fost menționat documentar în anul 1482 cu denumirea Gura Ocoalelor.
Comments
(0)