17 may 2016, 14:15 views 6921
ACC: Nu există pericol în alimentarea cu apă a municipiului Chişinău
17 may 2016, 14:15 views 6921

ACC: Nu există pericol în alimentarea cu apă a municipiului Chişinău

Nivelul apei în rîul Nistru oscilează între 9,1-8,9 metri. Potrivit SA „Apă-Canal Chişinău", aceşti parametri permit activitatea Prizei de apă Nistru, de la care se alimentează cu apă capitala.

Potrivit unui comunicat de presă al întreprindere, luni, 16 mai, nivelul apei în râul Nistru este de 8,9 metri, care se menţine constant de cîteva zile, ceea ce demonstrează că nu există pericol în alimentarea cu apă a municipiului Chişinău.

Furnizorul de apă menţionează că indiferent de durata secetei hidrologice şi a temperaturilor înregistrate în perioada de vară, conducerea SA „Apă-Canal Chişinău", în comun cu reprezentanţii instituţiilor de proiectare, examinează diverse posibilităţi pentru a interveni în caz de necesitate în albia râului Nistru cu scopul ridicării nivelul de apă.

Source: www.ipn.md

Keywords:

Chisinau , Apă-Canal , apa , Nistru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
2570 locuitori

Drepcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Drepcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat în regiunea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina şi România. Localitatea este situată la o distanță de 35 km de  oraşul Briceni, la 5 km de oraşul Lipcani şi la 270 km de Chișinău. Satul este parcurs de traseul internaţional Odesa – Cernăuţi şi de calea ferată internaţională. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2570 de oameni. Satul Drepcăuţi apare ca localitate pe harta ţinutului Hotin după 1812.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.