22 march 2016, 10:45 views 5515
ACC pledează pentru montarea hidranţilor fabricaţi conform standardelor europene
22 march 2016, 10:45 views 5515

ACC pledează pentru montarea hidranţilor fabricaţi conform standardelor europene

SA „Apă-Canal Chişinău" pune accent pe montarea hidranţilor cu un nivel de performanţă ridicat, conform standardelor europene, care au o durată de exploatare îndelungată.

Totodată, furnizorul de apă din capitală consideră că exploatarea şi întreţinerea instalaţiilor cu hidranţi de incendiu în stare bună de funcţionare poate contribui la siguranţa locuitorilor.

Într-un comunicat de presă, ACC menţionează că tinde la trecerea treptată de la montarea hidranţilor interiori la cei exteriori. Specialiştii ACC consideră că aceştia sunt mai vizibili, mai simpli în procesul de exploatare şi întreţinere şi nu necesită construirea căminelor de vizitare.

În calitate de experiment, astfel de hidranţi exteriori, au fost montaţi în comuna Budeşti din municipiu. Potrivit furnizorului de apă, hidranţii şi-au demonstrat eficacitatea, unicul deficit atestat fiind facilitarea furtului de apă.

Funcţionalitatea hidranţilor de incendiu este verificată de două ori pe an, primăvara şi toamna, de către comisia mixtă, formată din reprezentanţi ai „Apă-Canal Chişinău" şi ai Direcţiei situaţii excepţionale. Aceştia evaluează situaţia cu depistarea neconformităţilor şi înlăturarea ulterioară a acestora.

Source: www.ipn.md

Keywords:

Apă-Canal , Chisinau , standarde

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
343 locuitori

Poiana este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanţă de 22 km de orașul Edineț și la 22 km de stația de cale ferată Rediul Mare. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 343 de oameni. Satul Poiana a fost întemeiat în anul 1915. La 1 km spre nord de satul Poiana se află parcul Hincăuți, fondat la începutul secolului XX, pe o suprafață de 27 ha.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.