19 march 2016, 16:41 views 7583
O femeie din Capitală a ajuns să-şi marcheze cea de-a suta aniversare
19 march 2016, 16:41 views 7583

O femeie din Capitală a ajuns să-şi marcheze cea de-a suta aniversare

La aniversare au fost invitaţi vecinii, prietenii şi reprezentanţii primăriei, cărora bătrâna le-a recitat poezii, a întins masa cu bucate şi a băut şampanie. La un veac de viață, omagiata spune că se simte tânără şi energică și nu se gândește deloc la vârsta pe care o are.

Alexandra Blagoveşcenscaia este iubită de toţi locatarii blocului în care trăieşte. Unul dintre vecini a vrut chiar să scrie o carte despre viaţa ei, însă nu a mai apucat.

De la sărbătoare nu au lipsit nici reprezentanţii Primăriei Chişinău, care i-au dăruit o felicitare şi cinci mii de lei.

"Când am intrat aici am rămas pur şi simplu uimiţi de faptul cum ne-a întâmpinat şi o persoană de 100 de ani care prezintă istoria, atât de multă energie are şi o minte coerentă", a opinat Cristina Aparatu, șef interimar la Direcția social-umanitară de la Primăria Chișinău.

"Vă mulţumesc, nu ştiu cu ce am meritat toate acestea. Vă mulţumesc mult tuturor!" a spus Alexandra Blagoveşcenscaia.

Potrivit datelor statistice, în Capitală trăiesc 107 bătrâni cu vârsta de peste o sută de ani.

Source: www.publika.md

Keywords:

Chisinau , aniversarea , jubileu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1880
Populația:
450 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Plopi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 450 de locuitori. Satul Hîrtop a fost înființat în anul 1880.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.