12 february 2015, 09:39 views 7698
Principalul Pom de Crăciun al ţării a fost inaugurat
12 february 2015, 09:39 views 7698

Principalul Pom de Crăciun al ţării a fost inaugurat

Locuitorii și vizitatorii capitalei, în seara de ieri, 1 decembrie, s-au adunat în Scuarul Catedralei „Nașterea Domnului" pentru a asista la aprinderea iluminatului stradal decorativ. Prin această acțiune, primăria municipală a dat startul sărbătorilor de iarnă, relatează NOI.md.

Cei prezenți la eveniment s-au bucurat de un concert susținut de interpreții autohtoni Costi Burlacu și Corina Țepeș, Tania Cerga, „Plăieșii", Doinița Gherman, Guz, Kapushon și alții.

După concert a fost conectat iluminatul stradal decorativ și, desigur, a fost inaugurat Pomul de Crăciun lîngă Arcul de Triumf. La ceremonia de inaugurare au fost prezenți, cu un mesaj de felicitare, primarul general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, și prim-ministrul interimar, Gheorghe Brega.

NOI.md reamintește că în acest an autoritățile publice locale, din cauza protestelor din Piața Marii Adunări Naționale, au fost nevoite să amenajeze bradul, deja existent, din stînga Arcului de Triumf.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1102 locuitori

Căbăiești este un sat și comună din raionul Călăraşi. Căbăiești este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Căbăiești se află la distanţa de 22 km de orașul Călăraşi și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1 102 oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.