12 april 2021, 13:00 Classical music views 3930
Ultima oră! Marina Tauber, exclusă din cursa electorală
12 april 2021, 13:00 Classical music views 3930

Ultima oră! Marina Tauber, exclusă din cursa electorală

Curtea de Apel Bălți a dispus anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Șor, la funcția de primar al municipiului Bălți.

Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă, după ce un demers în acest sens a fost înaintat de Comisia Electorală Centrală, notează Noi.md.

În urma examinării rapoartelor financiare, CEC a declarat că există o bănuială rezonabilă de utilizare, de către Marina Tauber, a unor fonduri financiare nedeclarate de circa 152 725 lei. În urma controlului efectuat și probelor colectate, Comisia a constatat, cu certitudine, utilizarea fondurilor nedeclarate în mărime de, cel puțin, 34 260 lei.

Potrivit CEC, prin adunarea acetei sume, a cheltuielilor nedeclarate de 34 260 lei, la cheltuielile deja contabilizate şi prezentate la CEC, rezultă o sumă de cel puțin 9 514, 80 lei care depășește plafonul mijloacelor financiare ce pot fi utilizate pentru circumscripția electorală municipală Bălți.

Aceste încălcări cad sub incidența sancțiunilor prevăzute de legislațe electorală, sancțiuni care presupune anularea înregistrării concurentului electoral, la solicitarea organului electoral, prin hotărîre judecătorească definitivă.

Source: noi.md

Keywords:

Marina Tauber , alegeri , Balti

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
4189 locuitori

Crihana Veche este un sat şi comună din raionul Cahul. Crihana Veche este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cahul și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4189 de oameni. Satul Crihana Veche a fost menționat documentar în anul 1425.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.