08 december 2016, 15:50 Classical music views 5613
Peste 300 de ostaşi au depus jurămîntul militar
08 december 2016, 15:50 Classical music views 5613

Peste 300 de ostaşi au depus jurămîntul militar

Peste 300 de tineri au depus astăzi jurământul militar în cadrul unor ceremonii desfăşurate în garnizoanele Chişinău şi Bălţi, relatează Radio Moldova Actualităţi.

La Chişinău, cei 165 de soldaţi au jurat credinţă Patriei în prezenţa viceministrului Apărării, Gheorghe Galbură, comandantului batalionului de gardă; Andrian Balan, corpului de comandă al Armatei, părinţilor şi rudelor.

Emoționate, mamele soldaților și-au urmărit mândre feciorii care, spun ele, au devenit mai bărbați.

Viceministrul Apărării, Gheorghe Galbură, i-a felicitat pe tinerii ostaşi cu ocazia depunerii jurământului militar şi le-a solicitat perseverenţă şi maximă responsabilitate în executarea misiunilor ce le revin.

„Serviciul militar reprezintă o şcoală a vieţii, a devotamentului, curajului și corectitudinii pentru fiecare. Dragi ostași, să purtați cu cinste uniforma Armatei Naționale. Să onorați prin fapte ostășești exemplare o conduită demnă în toate împrejurările. Vă doresc succes și vă felicit cu prilejul depunerii jurământului militar", a mai spus Gheorghe Galbură.

După eveniment, soldaţii beneficiază de trei zile de concediu, ulterior fiind repartizaţi în unităţile Armatei Naţionale. Stagiul militar în termen în Armata Naţională este de 12 luni.

Source: trm.md

Keywords:

militari , jurămînt

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2204 locuitori

Bălăneşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Bălăneşti și Găureni. Satul Bălăneşti este situat la o distanță de 15 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ungheni, la 18 km de oraşul Nisporeni şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2204 de oameni. Satul Bălănești a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.