21 january 2021, 12:00 views 2532
Liceul din Sălcuța, renovat în totalitate
21 january 2021, 12:00 views 2532

Liceul din Sălcuța, renovat în totalitate

De pe locul 218 - pe locul 22. Atît de mult a avansat Liceul Teoretic „Meșterul Manole” din SălcuțaCăușeni după rezultatele obținute la examenele de bacalaureat. Această reușită remarcabilă se datorează transformării prin care a trecut liceul în ultimii ani, urmare a investițiilor din cadrul Proiectului „Reforma Învățămîntului în Moldova” gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Din 2018, cînd a fost finalizată reparația capitală a liceului, dotările și amenajările în instituție s-au ținut lanț. Toate clasele au fost dotate cu mobilierul nou, au fost amenajate cabinetele și laboratoarele de fizică, biologie și chimie. A fost dotat cu echipament specializat centrul multilingv și cu utilaj de bucătărie cantina școlară.

Administrația liceului însă nu s-a limitat la investițiile proiectului. Din bugetul instituției, pe parcursul ultimilor ani, au fost procurate calculatoare, televizoare, table interactive, iar pe lîngă sala de sport, au fost amenajate o sală de forță și o sală de tenis de masă. Mai mult, după redeschiderea liceului renovat capital, în instituție a fost înființat și un muzeu școlar.

Acum liceul dispune de absolut toate condițiile de învățare în conformitate cu standardele educaționale, lucru care a influențat pozitiv reușita copiilor la examenele naționale. Pentru comparație, în anul 2017, Liceul Teoretic „Meșterul Manole” s-a clasat pe locul 218 urmare a rezultatelor la BAC, cu media de promovare 6,24. Doi ani mai tîrziu, liceul a urcat vertiginos pe poziția 22 printre liceele din țară, cu o medie de 7,66.

Source: noi.md

Keywords:

reparatie , liceu , Căușeni

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1608 locuitori

Miciurin este un sat şi comună din raionul Drochia. Miciurin este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Drochia și la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1608 oameni. Satul Miciurin a fost întemeiat în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.