19 september 2013, 11:41 views 12550
19 september 2013, 11:41 views 12550

Satul Avdarma aniversează cu fast 450 de ani


Foto: moldpres.md

În perioada 20-22 septembrie, în satul Avdarma, municipiul Comrat, se vor desfăşura mai multe acţiuni, prilejuite de împlinirea a 450 de ani de la prima atestare documentară a localităţii, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al administraţiei din UTA Gagauz-Yeri, pe 20 septembrie, în satul omagiat va fi organizată o conferinţă ştiinţifică internaţională cu genericul “Avdarma.450 de ani.1563-2013”, cu participarea savanţilor din Turcia, Bulgaria, Federaţia Rusă şi România. În aceeaşi zi, în faţa sătenilor şi oaspeţilor localităţii va susţine un concert interpreta Nelly Ciobanu şi o formaţie din Rusia.

Pe 21 septembrie, la Casa de cultură va fi derulată pelicula documentară “Filosofia reînnoirii satului Avdarma”, fiind planificată şi deschiderea Izvorului Tătar. Totodată, la Avdarma îşi va demonstra măiestria echipa R. Moldova la aeromodelism, urmată de competiţii la hipism, iar în seara zilei va avea loc un concert de sărbătoare susţinut de formaţia “Karisma” şi interpreta rusă Nadejda Kadîşeva.

În finalul programului, pe 22 septembrie, sătenii din Avdarma vor putea urmări un spectacol cu participarea avioanelor sportive şi paraşutiştilor. Seara va fi încheiată de un concert cu evoluarea interpretei Natalia Gordienco.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2601 locuitori

Recea este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sverdiac, Slobozia-Recea și Recea. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Rîșcani și la 165 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2601 oameni. Satul Recea a fost menționat documentar în anul 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.